PwC Nederland doet onderzoek top Centrale Bank

WILLEMSTAD - PricewaterhouseCoopers (PwC) Nederland - niet te verwarren met PwC Curaçao - zal onderzoek doen naar het functioneren van de directie en de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

 
Het onderzoek is in opdracht van de minister van Financiën, José Jardim.
 
De gunning van de opdracht vond enkele weken geleden plaats nadat er een verzoek voor een offerte was gedaan aan PwC, KPMG en Deloitte - allen in Nederland.
 
Met enige nadruk is het verzoek gedaan aan de Nederlandse vestigingen van de genoemde advieskantoren, namelijk in het belang van het waarborgen van de ‘neutraliteit’ van het onderzoek.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.