PwC Nederland doet onderzoek top Centrale Bank

WILLEMSTAD - PricewaterhouseCoopers (PwC) Nederland - niet te verwarren met PwC Curaçao - zal onderzoek doen naar het functioneren van de directie en de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

 
Het onderzoek is in opdracht van de minister van Financiën, José Jardim.
 
De gunning van de opdracht vond enkele weken geleden plaats nadat er een verzoek voor een offerte was gedaan aan PwC, KPMG en Deloitte - allen in Nederland.
 
Met enige nadruk is het verzoek gedaan aan de Nederlandse vestigingen van de genoemde advieskantoren, namelijk in het belang van het waarborgen van de ‘neutraliteit’ van het onderzoek.

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.