‘Europe Meets the Americas’ op Aruba van start gegaan

ORANJESTAD – Op Aruba wordt tot en met woensdag ‘Europe Meets the Americas’ gehouden. De handelsmissie wordt georganiseerd door de Arubaanse overheid en het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken en richt zich op het gezamenlijk grijpen van kansen op de snelgroeiende markten van Latijns-Amerika.

 
De economische missie is gisteren gestart met een regionale ambassadeursconferentie. Vandaag vindt een zakelijke conferentie plaats die uitgebreid in gaat op de handelsmogelijkheden vanuit het Koninkrijksverband en Aruba. Op de laatste dagen worden voor de deelnemers matchmaking afspraken gemaakt. Aanmelden hiervoor kan via de website van het evenement.
 
Op  conferentie is een groot aantal ondernemers en investeerders aanwezig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama, Venezuela en de Koninkrijksdelen. Thema’s zijn duurzame technologie (energie, mijnbouw, landbouw, infrastructuur en transport) logistiek en infrastructuur (opslag, distributie, bewerking en verwerking, haven, luchthaven), toeristische opleidingen, financiële dienstverlening en bedrijfsondersteuning, water(-werken) en retail.
 
Vanuit Caribisch Nederland is een delegatie van Bonaire, Ministerie van Economische Zaken, Belastingdiens CN en Bureau Rijksvertegenwoordiger aanwezig. Missieleider vanuit Bonaire, gedeputeerde Burney El Hage, wordt vergezeld door Kamer van Koophandel, TCB, Bonaire Business & Employers Association (BBE) en diverse Bonairiaanse bedrijven.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.