‘Europe Meets the Americas’ op Aruba van start gegaan

ORANJESTAD – Op Aruba wordt tot en met woensdag ‘Europe Meets the Americas’ gehouden. De handelsmissie wordt georganiseerd door de Arubaanse overheid en het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken en richt zich op het gezamenlijk grijpen van kansen op de snelgroeiende markten van Latijns-Amerika.

 
De economische missie is gisteren gestart met een regionale ambassadeursconferentie. Vandaag vindt een zakelijke conferentie plaats die uitgebreid in gaat op de handelsmogelijkheden vanuit het Koninkrijksverband en Aruba. Op de laatste dagen worden voor de deelnemers matchmaking afspraken gemaakt. Aanmelden hiervoor kan via de website van het evenement.
 
Op  conferentie is een groot aantal ondernemers en investeerders aanwezig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama, Venezuela en de Koninkrijksdelen. Thema’s zijn duurzame technologie (energie, mijnbouw, landbouw, infrastructuur en transport) logistiek en infrastructuur (opslag, distributie, bewerking en verwerking, haven, luchthaven), toeristische opleidingen, financiële dienstverlening en bedrijfsondersteuning, water(-werken) en retail.
 
Vanuit Caribisch Nederland is een delegatie van Bonaire, Ministerie van Economische Zaken, Belastingdiens CN en Bureau Rijksvertegenwoordiger aanwezig. Missieleider vanuit Bonaire, gedeputeerde Burney El Hage, wordt vergezeld door Kamer van Koophandel, TCB, Bonaire Business & Employers Association (BBE) en diverse Bonairiaanse bedrijven.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.