‘Europe Meets the Americas’ op Aruba van start gegaan

ORANJESTAD – Op Aruba wordt tot en met woensdag ‘Europe Meets the Americas’ gehouden. De handelsmissie wordt georganiseerd door de Arubaanse overheid en het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken en richt zich op het gezamenlijk grijpen van kansen op de snelgroeiende markten van Latijns-Amerika.

 
De economische missie is gisteren gestart met een regionale ambassadeursconferentie. Vandaag vindt een zakelijke conferentie plaats die uitgebreid in gaat op de handelsmogelijkheden vanuit het Koninkrijksverband en Aruba. Op de laatste dagen worden voor de deelnemers matchmaking afspraken gemaakt. Aanmelden hiervoor kan via de website van het evenement.
 
Op  conferentie is een groot aantal ondernemers en investeerders aanwezig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama, Venezuela en de Koninkrijksdelen. Thema’s zijn duurzame technologie (energie, mijnbouw, landbouw, infrastructuur en transport) logistiek en infrastructuur (opslag, distributie, bewerking en verwerking, haven, luchthaven), toeristische opleidingen, financiële dienstverlening en bedrijfsondersteuning, water(-werken) en retail.
 
Vanuit Caribisch Nederland is een delegatie van Bonaire, Ministerie van Economische Zaken, Belastingdiens CN en Bureau Rijksvertegenwoordiger aanwezig. Missieleider vanuit Bonaire, gedeputeerde Burney El Hage, wordt vergezeld door Kamer van Koophandel, TCB, Bonaire Business & Employers Association (BBE) en diverse Bonairiaanse bedrijven.

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.