Google test ‘internet uit de ruimte’

Google is van plan om draadloos internet en wifi te brengen naar afgelegen locaties, doormiddel van ballonnen die hoog in de atmosfeer zweven.
 
Het project, genaamd ‘Project Loon’, is deze week begonnen met een pilot in Nieuw Zeeland, waar 30 ballonnen werden gelanceerd. Vijftig testers zullen vanaf de grond gebruik maken van de dienst via speciale antennes.
 
Volgens Google heeft twee op de drie mensen op aarde geen toegang tot een snelle betaalbare internetverbinding. Via ‘Project Loon’ wil het bedrijf hier verandering in brengen. De onderzoekers geven toe dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het plan en dat het project nog in een ‘zeer experimentele’ fase zit.
 
Toch is het Google menens. De onderzoekers denken een manier te hebben gevonden om de ballonnen op 20 kilometer hoogte te besturen. Dat kan door gebruik te maken van windstromingen in de stratosfeer. Door de ballon een klein stukje te laten stijgen of dalen kan het meedrijven op specifieke windstromen, waardoor de ballonuiteindelijk in de gewenste richting drijft.
 
(Fd)
 
Uiteindelijk moet er een netwerk ontstaan van ballonnen, dat op de meest afgelegen plaatsen kan zorgen voor een internetverbinding, die qua snelheid vergelijkbaar is met een mobiele 3G-verbinding.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.