Grote implicaties verwacht annulering DAE-vluchten

WILLEMSTAD — De Curaçao Airport Partners (CAP) heeft vanaf middernacht de dienstverlening voor de vluchten van de luchtvaartmaatschappij DAE stopgezet. CAP licht toe dat deze opschorting van de diensten heeft geresulteerd in de annuleringen van de DAE-vluchten. 

Chata heeft vandaag een mail uitgestuurd naar de accommodatie-partners om ze voor de ontstane situatie te waarschuwen en waar mogelijk te anticiperen om de gasten zo goed als mogelijk op te vangen.

De organisatie van het Curaçao North Sea Jazzfestival (CNSJF) spreekt van een ‘vervelende situatie’ en blijft in afwachting. In haar mail naar de accommodatie-partners stelt Chata dat DAE vandaag geen vluchten kan uitvoeren omdat er geen gebruik kan worden gemaakt van de CAP-faciliteiten. “Als uw accommodatie-partner willen wij er bij u op aandringen om uw gasten te informeren dat vanaf vandaag en voor de komende weken, op de routes Miami, Orlando en alle andere routes, de DAE-vluchten zijn geannuleerd. Ook willen wij u verzoeken om uw gasten die nog moeten arriveren, die een reservering/ ticket/ pakketreis via DAE hebben geboekt, te informeren hun vlucht anders te arrangeren om verrassing op de dag van de vlucht te voorkomen”, aldus de mededeling van Chata.
 
De passagiers worden door CAP dan ook geadviseerd om voor vertrek naar het vliegveld, op voorhand, contact te zoeken met DAE om ‘additioneel ongemak te voorkomen’. Op het Curaçao Airport Information tv-kanaal, TDS-zender 208, stond in de vluchtinformatie achter alle DAE-vluchten de mededeling om ‘contact op te nemen met de agent’. De directie van de luchtvaartmaatschappij was niet bereikbaar voor commentaar en uit een belronde van de Amigoe bleek dat het nummer van het DAE-callcenter onophoudelijk in gesprek was. Via de luchthaven werd er geen informatie verstrekt en werd doorverwezen naar een telefoonnummer waarop vervolgens geen gehoor werd gegeven.
 
Ook wordt de accommodatiepartners verzocht hulp te bieden in de herschikking van de vluchten/tickets van hun gasten. De aanbeveling geldt om dit voor het geplande vertrek van de gast te doen om opstopping op het vliegveld tegen te gaan. “Insel Air probeert de passagiers van DAE te accommoderen door invoer van additionele vluchten. Dit is slechts van toepassing op de regionale vluchten – Aruba, Bonaire, Santo Domingo et cetera – aangezien Curaçao in categorie 2 wordt ingedeeld. Hierdoor kunnen geen extra vluchten door de lokale vliegmaatschappijen naar de Verenigde Staten worden uitgevoerd”, aldus Chata.
 
In de week voor het festival zou de luchtvaartmaatschappij extra voordelige tickets naar Curaçao aanbieden met het oog op het Curaçao North Sea Jazzfestival (CNSJF). Het is volgens festivaldirecteur Jan Willem Luyken dan ook heel vervelend dat de luchtvaartmaatschappij geen gebruik meer van de luchthavenfaciliteiten kan maken. “Wij hoorden het nieuws vanmorgen. Het is heel erg vervelend, met name voor de mensen die voor het festival uit Suriname moeten komen. Het ligt buiten onze controle, we kunnen niets anders doen dan afwachten en zien hoe het zich gaat ontwikkelen.” Luyken heeft geen idee hoeveel mensen via DAE voor het CNSJF naar het eiland zouden komen. In totaal trekt het festival zo’n 5000 bezoekers uit het buitenland.
 
CAP: “Tot onze spijt hebben we deze beslissing moeten nemen aangezien het na verschillende pogingen niet is gelukt om tot een werkbare regeling te komen. Er zijn door CAP meerdere pogingen ondernomen om tot een oplossing te komen voor de delicate situatie die door de openstaande DAE-schulden is ontstaan. De gevoerde onderhandelingen, van de afgelopen week, hebben niet tot een positief resultaat geleid.” Volgens ingewijden zouden er nu geen onderhandelingen meer worden gevoerd, maar zou er nog wel sprake zijn van ‘gesprekken’ tussen DAE en CAP om het tij te doen keren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.