PwC versterkt aanwezigheid op Bonaire

KRALENDIJK — PwC heeft afgelopen vrijdag, tijdens een receptie voor haar relaties, een nieuw naambord op de voorgevel van haar kantoor op Bonaire aan de Boulevard Gobernador Debrot onthuld. PwC benadrukt hiermee haar aanwezigheid op en betrokkenheid met het eiland.
 
De onthulling gebeurde in het bijzijn van Marisela Croes, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Nijverheid van Bonaire, en Albert ‘Mocky’ Arends, voorzitter van de Bonaire Business & Employers Association.
 
PwC was één van de eerste professionele dienstverleners die zich vestigde op Bonaire. Vanuit een langetermijnvisie openden PwC en haar zusterorganisatie Caribbean Accounting Services (CAS) eind 1994 hun kantoor op Bonaire. Vanwege de aanhoudende groei van het kantoor verhuisde PwC/CAS in 2007 naar een nieuw, groter pand aan de Boulevard Gobernador Debrot.
 
“Wij vinden het van groot belang duurzame relaties op te bouwen en meerwaarde te creëren voor onze klanten, onze medewerkers en de samenleving. Dit is waar het merk PwC voor staat. Wij geloven in de toekomst en de groei van Bonaire, onze ambitie is dan ook om een voorname rol te blijven spelen als zakelijke dienstverlener in deze markt”, aldus Edsel Lopez, Territory Leader van PwC Dutch Caribbean.
 
Tijdens de receptie werd ook kort stilgestaan bij de nieuwe kantoorleiding van CAS. Sinds 1 juli is deze in handen van Pieter Heijnen. Hij is sinds 2008 werkzaam bij CAS Bonaire en volgt Johan Schimmel op.
 
PwC Dutch Caribbean viert dit jaar haar 75-jarige bestaan. Ruim 170 mensen werken samen vanuit vier vestigingen op Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten op het gebied van assurance, belasting, advisory en accounting.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.