Curator Dolfijn FM wil doorstart

WILLEMSTAD – De curator in het faillissement van radiostation Dolfijn FM mikt op een doorstart. ,,Het bedrijf heeft na sanering bestaansrecht” , aldus de curator.
 
Dat blijkt uit het openbaar faillissementsverslag van curator Arnold Huizing.
 
Radio Dolfijn Antillen nv werd op 17 mei 2013 in staat van faillissement verklaard. Dit gebeurde op eigen verzoek van de directeur/eigenaar.
 
Hoewel het personeel – zes werknemers – na april dit jaar tot op heden geen salaris meer kreeg uitbetaald, draait het radiostation nog gewoon door. Hun input is essentieel, want anders is er geen Dolfijn FM meer.
 
Dat erkent ook de curator, want die merkt op dat ontslagaanzegging nog niet heeft plaatsgevonden ‘in verband met een mogelijke doorstart’.
 
Volgens Huizing, die door het gerecht werd aangesteld en rapporteert aan rechter-commissaris Beukenhorst, is de oorzaak van het faillissement ‘slechte administratie en gebrek aan leiding van de general manager’. Dat was tot enige tijd terug Enrico Stenacker, hoewel hij eind 2012 de wacht aangezegd kreeg.
Ook in zijn opmerkingen over de rechtmatigheid inzake (on)behoorlijk bestuur, merkt de curator in zijn verslag op dat hier mogelijk sprake van was ‘wegens gebrek aan leiding’.
 
Overigens zijn er geen indicaties voor eventueel ‘paulianeus handelen’; paulianeus handelen komt neer op het met voorbedachte rade voortrekken van een crediteur voor het doen van een (af)betaling.
 
De jaarstukken zijn tot 2011 bij en werden bij aandeelhoudersbesluit goedgekeurd.
In zijn verslag over de periode 17 mei tot en met 5 juni bericht de curator dat het balanstotaal van de naamloze vennootschap Dolfijn FM zo’n 563.446 gulden (debet) bedraagt.
 
Het aantal personeelsleden bedroeg ten tijde van het faillissement zes en dat is gelijk aan het aantal een jaar eerder.
Het salaris dat zij van vanaf mei tot heden dienen te krijgen is vastgesteld op 21.000 gulden netto.
 
Manager Stenacker, die vorig jaar al aan de kant werd gezet, moet nog salaris vanaf september 2012 tot de datum van faillissement krijgen voor een bedrag van 33.000 gulden netto.
 
In het verslag staat dat ook de directeur/ eigenaar Georgette Dekker- Mendel, weduwe van oprichter Rinus Dekker, als preferente crediteur 51.840 gulden moet ontvangen.
 
Er zijn geen vorderingen van banken en/of leasecontracten of afgegeven zekerheden.
 
In totaal zijn er 21 concurrente crediteuren geteld, die samen nog bijna een ton (91.095 gulden) betaald moeten worden door Radio Dolfijn Antillen.
 
Over de verwachte wijze van afwikkeling bericht de curator opnieuw een ‘mogelijke doorstart’.
Dat is ook zijn plan van aanpak, waarover Huizing naar eigen verwachting in september 2013 ‘of zoveel eerder’ in zijn volgende verslag meer over kan berichten.
 
Aan bezittingen is de balanswaarde van de inventaris en computers vastgesteld op 78.901 gulden. Over de voorraden en/of onderhanden werk meldt het faillissementsverslag dat dit ‘lopende verplichtingen jegens adverteerders’ betreft.
En ten aanzien van de andere activa staan de kortlopende vorderingen/ debiteuren voor 377.043 gulden in de balans per 5 juni 2013.
 
De omvang van de debiteuren bedraagt 139.913 gulden (current) en 252.590 (ouder dan een jaar). Bij elkaar opgeteld gaat het om 392.503 gulden, ofwel bijna vier ton.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.