Loyens & Loeff sluit kantoor in Eindhoven

NETHERLANDS - Loyens & Loeff is sinds deze week officieel vertrokken uit Eindhoven. De vestiging aan de Parklaan heeft de deuren gesloten gesloten; de 33 medewerkers – van wie 16 fiscale adviseurs - werken voortaan vanuit het hoofdkantoor aan de Rotterdamse Blaak.
 
Economische factoren – de economie in Eindhoven groeide ondanks de crisis gestaag door – speelden volgens woordvoerder Pauline de Hek geen rol in het besluit om de Eindhovense kantoor te sluiten. De vestiging was uitsluitend bedoeld voor fiscaal en notarieel advies, aan zowel overheden en financiële instellingen als regionale ondernemingen. “Het is moeilijker gebleken om vanuit een kleiner kantoor zulke specialistische kennis aan te bieden”, zegt De Hek. “Vanuit één groot kantoor gaat dat makkelijker. De sluiting van het Eindhovense kantoor is zodoende vooral van praktische aard.”
 
Loyens & Loeff denkt niet dat de sluiting ertoe zal leiden dat cliënten uit Eindhoven en regio hun heil bij concurrenten zullen zoeken. Zij zouden ook niets moeten merken van de verhuizing van de Eindhovense medewerkers naar Rotterdam. “Onze gecombineerde juridische en fiscale kennis is dermate groot dat cliënten ons zullen blijven vinden”, aldus De Hek . “Bovendien zoeken wij de klanten net zo makkelijk op. Aan onze dienstverlening verandert niets.”
 
In het pand aan de Parklaan is inmiddels een nieuw advocatenkantoor gevestigd: Sliepenbeek Van Coolwijk.
 
(Advocatie)
 
 
Loyens & Loeff is gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden.
Loyens & Loeff heeft ook kantoren op Aruba en Curacao.
De kantoren buiten de Benelux richten zich onder andere op fusies, overnames, private equity transacties, internationale holdingstructureringen met speciale aandacht voor de Benelux, internationale fiscale planning, vastgoedinvesteringen en advisering van vermogende particulieren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.