Honderd grootste Britse advocatenkantoren zien winstgroei

GREAT BRITTAIN - De honderd grootste Britse advocatenkantoren hebben over het financiële jaar 2012-2013 gezamenlijk 5,8 miljard pond winst gemaakt. Dat is een toename van 8% ten opzichte van het jaar ervoor. meldt City A.M. op basis van cijfers uit het Britse tijdschrift Legal Business.
 
Een flinke boost in grote M&A-activiteiten binnen de sector heeft het winstcijfer een stuk opgestuwd. Legal Business noemt het wel opmerkelijk dat de totale winsttoename hoofdzakelijk te danken is aan kantoren van buiten The Magic Circle. De winstgroei van de allergrootste kantoren bleef steken op circa 1%.
 
De totale omzet die de honderd kantoren boekten kwam uit op 19,1 miljard pond. De best betaalde equity partners zijn te vinden bij het Londense kantoor Slaughter and May: zij kregen ieder 2,55 miljoen pond mee naar huis. DLA Piper en Freshfields Bruckhaus Deringer zagen de winst per equity partner het snelst stijgen, ieder met 8%.
 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.