Honderd grootste Britse advocatenkantoren zien winstgroei

GREAT BRITTAIN - De honderd grootste Britse advocatenkantoren hebben over het financiële jaar 2012-2013 gezamenlijk 5,8 miljard pond winst gemaakt. Dat is een toename van 8% ten opzichte van het jaar ervoor. meldt City A.M. op basis van cijfers uit het Britse tijdschrift Legal Business.
 
Een flinke boost in grote M&A-activiteiten binnen de sector heeft het winstcijfer een stuk opgestuwd. Legal Business noemt het wel opmerkelijk dat de totale winsttoename hoofdzakelijk te danken is aan kantoren van buiten The Magic Circle. De winstgroei van de allergrootste kantoren bleef steken op circa 1%.
 
De totale omzet die de honderd kantoren boekten kwam uit op 19,1 miljard pond. De best betaalde equity partners zijn te vinden bij het Londense kantoor Slaughter and May: zij kregen ieder 2,55 miljoen pond mee naar huis. DLA Piper en Freshfields Bruckhaus Deringer zagen de winst per equity partner het snelst stijgen, ieder met 8%.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.