Online gokbedrijf Globalstars krijgt 100.000 euro boete

Het op Curaçao gevestigde bedrijf Globalstars, dat online gokken in Nederland aanbiedt, moet een boete betalen van 100.000 euro omdat het geen vergunning heeft voor online kansspelen. Het is voor het eerst dat de Kansspelautoriteit zo'n bedrijf een boete oplegt, maakte zij zondag bekend.
 
Het bedrijf Globalstars zit op Curaçao, maar richt zich op Nederlandse internetters die bijvoorbeeld bingo, roulette of een loterij willen spelen.
 
Voor het aanbieden van online kansspelen kan op dit moment nog geen vergunning worden aangevraagd. Er wordt wel gewerkt aan een wet die dat mogelijk maakt. Tot die tijd is het aanbieden van gokspelletjes op internet in ons land verboden. Er mag ook geen reclame worden gemaakt.
 
Globalstars negeerde een waarschuwing van de Kansspelautoriteit, die een jaar geleden aan een aantal bedrijven werd gestuurd. Bezoekers werden via het webdomein boekjesbingo.nl geleid naar myglobalgames.nl, waar kon worden gegokt via het Nederlandse betaalsysteem iDeal.
 
Globalstars zegt dat het een licentie heeft op Curaçao. Het bedrijf heeft nog de kans om in beroep te gaan.
 
De Kansspelautoriteit wil met de boete 'een duidelijk signaal afgeven aan bedrijven en consumenten'. Vorig jaar zomer heeft de waakhond een groot aantal bedrijven al gewaarschuwd dat ze moesten stoppen met het aanbieden van internetgokken. Bedrijven die in de naam van hun website .nl hebben staan, maken grote kans als eerste aan de beurt te zijn voor een boete. Dat geldt ook voor Nederlandstalige websites.

Getuigen naar rechtszaak militair duikongeluk

ARNHEM/WILLEMSTAD - In de strafzaak rond de 23-jarige vrouwelijke marineduiker die in 2015 overleed op Curaçao gaat de rechtbank in Arnhem drie getuigen en vier deskundigen horen.

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.