Online gokbedrijf Globalstars krijgt 100.000 euro boete

Het op Curaçao gevestigde bedrijf Globalstars, dat online gokken in Nederland aanbiedt, moet een boete betalen van 100.000 euro omdat het geen vergunning heeft voor online kansspelen. Het is voor het eerst dat de Kansspelautoriteit zo'n bedrijf een boete oplegt, maakte zij zondag bekend.
 
Het bedrijf Globalstars zit op Curaçao, maar richt zich op Nederlandse internetters die bijvoorbeeld bingo, roulette of een loterij willen spelen.
 
Voor het aanbieden van online kansspelen kan op dit moment nog geen vergunning worden aangevraagd. Er wordt wel gewerkt aan een wet die dat mogelijk maakt. Tot die tijd is het aanbieden van gokspelletjes op internet in ons land verboden. Er mag ook geen reclame worden gemaakt.
 
Globalstars negeerde een waarschuwing van de Kansspelautoriteit, die een jaar geleden aan een aantal bedrijven werd gestuurd. Bezoekers werden via het webdomein boekjesbingo.nl geleid naar myglobalgames.nl, waar kon worden gegokt via het Nederlandse betaalsysteem iDeal.
 
Globalstars zegt dat het een licentie heeft op Curaçao. Het bedrijf heeft nog de kans om in beroep te gaan.
 
De Kansspelautoriteit wil met de boete 'een duidelijk signaal afgeven aan bedrijven en consumenten'. Vorig jaar zomer heeft de waakhond een groot aantal bedrijven al gewaarschuwd dat ze moesten stoppen met het aanbieden van internetgokken. Bedrijven die in de naam van hun website .nl hebben staan, maken grote kans als eerste aan de beurt te zijn voor een boete. Dat geldt ook voor Nederlandstalige websites.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.