Faillissement Tierra del Sol aangevraagd

ORANJESTAD — Douglas en Brenda Tollett en Robert Quintal hebben de rechter verzocht Tierra del Sol Real Estate (TDSRE) op Aruba failliet te verklaren. Volgens de rechtbankpapieren hebben de verzoekers een totaalvordering van ruim 160.000 dollar (285.000 florin) op Tierra del Sol en is dit bedrijf ondanks aanmaningen en sommaties in gebreke gebleven.
 
Tollett en Quintal kochten in 2009 voor het bedrag van elk 149.900 dollar een zogeheten club interest van TDSRE. Het ging hier om een soort timeshare op een appartement in het complex Anabui op het Tierra del Sol-terrein. De helft van dit bedrag werd vooruitbetaald. Levering kon echter nooit plaatsvinden, onder meer vanwege problemen bij de splitsingsakte, aldus advocaat Gabri de Hoogd die Tollett en Quintal vertegenwoordigt. Op 2 mei van vorig jaar werd daarom door de kopers het verzoek neergelegd bij de rechtbank om TDSRE te dwingen de vooruitbetaling terug te storten. Twee weken later kwamen de partijen alsnog onderling tot overeenkomst. TDSRE zou de gekochte timeshare doorverkopen en bij sluiting van deze verkoop en uiterlijk op 30 juni 2013 het bedrag dat vooruitbetaald was, teruggeven. Bovendien zou TDRSE over dit bedrag 5 procent rente per jaar betalen. Het bedrijf Van der Valk Caribbean, moederbedrijf van TDRSE, stond garant voor deze overeenkomst. Voorwaarde voor de overeenkomst was dat Tollett de rechtszaak, ingediend op 2 mei 2012, zou intrekken.
 
Geen betaling
 
Op 30 juni had Tierra de Sol echter nog steeds geen geld teruggestort. Volgens advocaat De Hoogd heeft TDSRE aangegeven geen geld te hebben. Ook de garantsteller, Van der Valk Caribbean, heeft aan De Hoogd laten weten niet over geld te beschikken. “Dus nu proberen we via de rechtbank het faillissement af te dwingen van Tierra del Sol en daarna zo nodig van Van der Valk.” Hij vertelt dat TDSRE nog zo’n 400 onverkochte percelen in bezit heeft. Hierop rust echter een grote hypotheek bij verstrekkers Aruba Bank en CMB. Het is dus maar de vraag of er nog geld te halen valt, beaamt de advocaat. Een reactie van Tierra del Sol was vanochtend niet voorhanden.
 
Nieuw management
 
In maart van dit jaar werd bekend dat Edward Friedman en Michael Mattalo het management van Tierra del Sol overnamen van eigenaren Van den Nieuwenhuyzen/Van der Valk. Friedman zou het resort op termijn willen overnemen. Een faillissement van TDSRE zou een streep door deze plannen betekenen, zegt De Hoogd.
 
(Amigoe)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.