Faillissement Tierra del Sol aangevraagd

ORANJESTAD — Douglas en Brenda Tollett en Robert Quintal hebben de rechter verzocht Tierra del Sol Real Estate (TDSRE) op Aruba failliet te verklaren. Volgens de rechtbankpapieren hebben de verzoekers een totaalvordering van ruim 160.000 dollar (285.000 florin) op Tierra del Sol en is dit bedrijf ondanks aanmaningen en sommaties in gebreke gebleven.
 
Tollett en Quintal kochten in 2009 voor het bedrag van elk 149.900 dollar een zogeheten club interest van TDSRE. Het ging hier om een soort timeshare op een appartement in het complex Anabui op het Tierra del Sol-terrein. De helft van dit bedrag werd vooruitbetaald. Levering kon echter nooit plaatsvinden, onder meer vanwege problemen bij de splitsingsakte, aldus advocaat Gabri de Hoogd die Tollett en Quintal vertegenwoordigt. Op 2 mei van vorig jaar werd daarom door de kopers het verzoek neergelegd bij de rechtbank om TDSRE te dwingen de vooruitbetaling terug te storten. Twee weken later kwamen de partijen alsnog onderling tot overeenkomst. TDSRE zou de gekochte timeshare doorverkopen en bij sluiting van deze verkoop en uiterlijk op 30 juni 2013 het bedrag dat vooruitbetaald was, teruggeven. Bovendien zou TDRSE over dit bedrag 5 procent rente per jaar betalen. Het bedrijf Van der Valk Caribbean, moederbedrijf van TDRSE, stond garant voor deze overeenkomst. Voorwaarde voor de overeenkomst was dat Tollett de rechtszaak, ingediend op 2 mei 2012, zou intrekken.
 
Geen betaling
 
Op 30 juni had Tierra de Sol echter nog steeds geen geld teruggestort. Volgens advocaat De Hoogd heeft TDSRE aangegeven geen geld te hebben. Ook de garantsteller, Van der Valk Caribbean, heeft aan De Hoogd laten weten niet over geld te beschikken. “Dus nu proberen we via de rechtbank het faillissement af te dwingen van Tierra del Sol en daarna zo nodig van Van der Valk.” Hij vertelt dat TDSRE nog zo’n 400 onverkochte percelen in bezit heeft. Hierop rust echter een grote hypotheek bij verstrekkers Aruba Bank en CMB. Het is dus maar de vraag of er nog geld te halen valt, beaamt de advocaat. Een reactie van Tierra del Sol was vanochtend niet voorhanden.
 
Nieuw management
 
In maart van dit jaar werd bekend dat Edward Friedman en Michael Mattalo het management van Tierra del Sol overnamen van eigenaren Van den Nieuwenhuyzen/Van der Valk. Friedman zou het resort op termijn willen overnemen. Een faillissement van TDSRE zou een streep door deze plannen betekenen, zegt De Hoogd.
 
(Amigoe)

Hof maakt oriƫntatiepunten bij straftoemeting bekend

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft besloten om zijn reeds bestaande, interne oriëntatiepunten voor straftoemeting in strafzaken te publiceren.

St. Maarten students to participate in International Moot Court Competition

PHILIPSBURG--The SXM Moot Court Foundation has selected a team of high school students who will represent St. Maarten in the 2020 High School International Moot Court Competition in Gdynia, Poland, from January 27 to 31, 2020.

Crown witness to be heard in St. Maarten in Larimar case

PHILIPSBURG--Crown witness R.M. must be heard in St. Maarten in the Larimar investigation, the Court decided on Thursday. The Court is to work with the Prosecutor’s Office and other justice stakeholders to ensure his safety during the trial.