Rabobank schaft definitief bonussen af voor al het personeel

NETHERLANDS -  Met de benoeming van twee nieuwe bestuursleden heeft de Rabobank eveneens een maatschappelijk gevoelig besluit genomen. De twee zullen, net als de rest van de raad van bestuur en alle andere personeelsleden, geen bonussen meer ontvangen.
 
Eerder besloot de bank al over de jaren 2012 en 2013 geen bonussen uit te keren. Voorzitter van de raad van commissarissen Wout Dekker zegt in een persbericht dat met het besluit om volledig af te zien van “de variabele beloning” tegemoet wordt gekomen aan de belangrijkste stakeholders van de Rabobank: “Onze klanten en leden.”
 
“Daarnaast houden we ernstig rekening met de gevoelens die breed in de Nederlandse samenleving leven als het gaat om de beloning van bankbestuurders. De raad van commissarissen heeft geconcludeerd dat een variabele beloning van bestuurders niet meer goed verenigbaar is met de functie van een maatschappelijk verankerde bank zoals de Rabobank.”
 
De twee nieuwe bestuursleden die vandaag werden gepresenteerd en per november actief worden, zijn Ralf Dekker (56) en Rien Nagel (50). Beide zijn al geruime tijd in dienst van Rabobank.
 
Eerder dit jaar kwam Rabobank al een versoberde nieuwe cao af voor haar 35.000 medewerkers in Nederland. Daarin is onder meer opgenomen dat tot en met 2015 een nullijn wordt gehanteerd voor de vaste salarissen. De bewuste cao voorziet eveneens in de afschaffing van de variabele beloning.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.