'Rabobank voor $1 mrd beboet om Libor'

NETHERLANDS - De Rabobank riskeert een boete van bijna $1 mrd voor manipulatie van de Libor-rente. Dat meldt de Financial Times (FT). Dit onverwacht hoge boetebedrag wordt bevestigd door drie bronnen van de krant. Het zou het op twee na hoogste bedrag zijn dat een financiële instelling moet betalen in de Libor-affaire. UBS betaalde een boete van $1,5 mrd.
 
Eerder kwam het nieuws naar buiten dat Rabobank mogelijk een schikking zou treffen. Het schikkingsbedrag zou liggen tussen $466 mln, die Barclays heeft betaald, en de schikking van $612 mln, die Royal Bank of Scotland heeft getroffen.
 
Toezichthouders willen volgens de Britse krant de architecten van dit schandaal hard straffen omdat ze het vertrouwen in het financiële systeem aan het wankelen hebben gebracht.
 
De Amerikaanse toezichthouder National Credit Union Administration (NCUA) heeft Rabobank en twaalf andere banken wereldwijd aangeklaagd voor manipulatie van de Libor-rente, zo werd in september bekend.  De NCUA vertegenwoordigt vijf failliete Amerikaanse cooperatieve banken die miljoenen dollars zouden zijn misgelopen door de manipulatie. De cooperatieve banken werden rentebetalingen ontnomen waar zij recht op hadden, aldus de NCUA. Er zouden al meer dan veertig schadeclaims lopen.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.