Feestelijke opening Ctex-gebouw

WILLEMSTAD – In aanwezigheid van honderden genodigden knipte een trotse Anthony de Lima, de directeur van Ctex, zaterdagavond het lintje door waarmee de opening van het datacentrum, dat een hub vormt voor de regio, officieel is geworden.
 
Onder de genodigden waren oud-minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper, de nieuwe VVRP-minister Earl Balborda, minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening en verschillende vertegenwoordigers uit de zakenwereld, zowel lokaal als internationaal. De opening werd een feestelijke aangelegenheid waarbij genodigden, na te hebben geparkeerd, eerst met een tuk-tuk naar de ingang werden gebracht, waar men na het opgeven van de naam, via een rode loper en een cocktail welkom werd geheten.
 
Het welkomstwoord werd gevoerd door de regionale accountmanager van Ctex Germaine Gibbs. Zij herinnerde de menigte eraan dat de constructie van Ctex amper 18 maanden geleden is begonnen. ,,De omvang van de faciliteit en de technologie in en achter dit gebouw lijkt nu zo veel verder dan de dag waarop het startteam zich hier verzamelde. Het was op deze plek, bijna 18 maanden geleden, al was het toen alleen grind, dat hier werd vergaderd om de visie van Ctex te presenteren. De toekomst behoort daadwerkelijk aan degene die kansen aangrijpt”, aldus Gibbs zaterdagavond. ,,Het werk en de toewijding achter het realiseren van Ctex is niet met woorden te beschrijven. Vandaag hebben we een ‘state of the art’ faciliteit waar Curaçao en de hele regio trots op mag zijn.”
 
Gibbs, die zelf geboren en getogen is op Curaçao, maar die 20 jaar van haar leven in de Verenigde Staten heeft doorgebracht, heeft altijd in haar achterhoofd gehouden dat ze op een dag terug zou keren naar haar thuis.
Maar dan alleen als ze deel kon uitmaken van een project dat een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de vooruitgang van het eiland. Dat lijkt Gibbs te hebben gevonden bij Ctex.
 
,,Een organisatie die Curaçao en haar reputatie tot een compleet nieuw niveau kan tillen. Dat gevoel delen wij allemaal hier bij Ctex.” Volgens de regionale accountmanager van het datacentrum is de vraag voor oplossingen en het niveau van beveiliging en betrouwbaarheid dat Ctex kan bieden, niet langer slechts een theorie. ,,Onze klanten hebben aangegeven dat we hun wensen tegemoet komen en ze komen nu wekelijks naar Curaçao. Ook zij hebben op deze dag gewacht.”
En: ,,Wat we op deze technologieband aanbieden, is wat onze klanten ervan verzekert dat hun belangrijke data en uitrusting wordt bewaakt met het hoogste veiligheidsniveau in een faciliteit die gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar operationeel is. Dankzij Ctex kunnen organisaties nu opereren met een minimale kans op dataverlies en kunnen ze zich volledig concentreren op het runnen en de groei van hun core business.”
 
Na Gibbs werd De Lima, de directeur van Ctex, op het podium verwelkomd. Hij vertelde dat hij die middag voor de 15e keer een speech had geschreven, maar ook deze verscheurde omdat hij op het laatste moment besloot om vanuit het hart te spreken. ,,Dit is een bijzondere avond. Niet alleen vanwege de officiële opening van Ctex, maar vanwege iets wat veel groter is dan dat. Dit is een herinnering voor Curaçao en andere ontwikkelingslanden dat het vermogen van een kleine groep mensen om opmerkelijke resultaten te boeken, nooit mag worden onderschat.”
 
Terwijl een drone boven de menigte vloog om de avond vast te leggen, vervolgde De Lima:  ,,Ik hoop dat dit project op de een of andere manier de hoop van een ieder hier aanwezig, jullie kinderen, onze buurlanden en de hele wereld doet opleven. Wanneer ik mijn dochter in de ogen kijk besef ik mij dat onze generatie alles moet doen dat mogelijk is om een betere plek achter te laten.” aldus een duidelijk geëmotioneerde De Lima.
 
Volgens de directeur van Ctex heeft het datacentrum Curaçao en de gehele regio in een benijdenswaardige positie geplaatst.
,,Ik zal ervoor zorgen dat we gebruik maken van deze aanwinst om nieuwe kansen te creëren waar toekomstige generaties van kunnen profiteren om succes te boeken.”
 
Na de speech van De Lima werd het gebouw door een aanwezige pastoor gezegd.
De directeur van Ctex richtte zich tot zijn moeder, die ook aanwezig was, gaf haar een bos bloemen en bedankte haar voor haar steun en knipte vervolgens trots het lint door waarmee de opening van het datacentrum officieel werd.
 
Ctex opende afgelopen zaterdagavond officieel de deuren met 24 klanten in productie op de meest geavanceerde Cloudinfrastructuur van de regio.
 
(Bron: Antilliaans Dagblad)

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.