Introductie Segregated Trust Company

WILLEMSTAD - Vorige maand heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een beleidsnota ingevoerd welke de aanvraagprocedure van de Segregated Trust Company beschrijft.
 
Met deze beleidsnota heeft de internationale financiele sector een nieuw product welke international kan worden aangeboden. Dit nieuwe product is met name interessant voor de fonds industrie en het verzekeringswezen.
 
In 2012 is de Landsverordering Trust in werking getreden en hiermee is op Curaçao de Trust geintroduceerd. 
Een van de mogelijkheden die de Curaçao Trust biedt is dat het binnen een rechtspersoon afgescheiden vermogens of cellen kan gecreeërd kunnen worden. Het gescheiden vermogen of cellen binnen deze 
rechtspersoon of Segregated Trust Company wordt gevormd door het oprichten van twee of meerdere Curaçao Trusts binnen de Segregated Trust Company.
 
De beleidsnota van de CBCS beschrijft de aanvraagprocedure om een ontheffing te krijgen, zodat de Segregated Trust Company de trustee kan zijn van de twee of meerdere Curaçao Trusts binnen deze De introductie van deze beleidsnota is een goed voorbeeld van een geslaagde publiek private samenwerking. 
 
CIFA wil haar dank uitspreken aan de CBCS en de CIFA leden, die zich hebben ingezet voor de invoering van de beleidsnota en daarmee de Segregated Trust Company.
 
Over CIFA
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening. CIFA vertegenwoordigd als belangenorganisatie 91 bedrijven welke actief zijn in de internationale financiële sector. CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika. Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.