Introductie Segregated Trust Company

WILLEMSTAD - Vorige maand heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een beleidsnota ingevoerd welke de aanvraagprocedure van de Segregated Trust Company beschrijft.
 
Met deze beleidsnota heeft de internationale financiele sector een nieuw product welke international kan worden aangeboden. Dit nieuwe product is met name interessant voor de fonds industrie en het verzekeringswezen.
 
In 2012 is de Landsverordering Trust in werking getreden en hiermee is op Curaçao de Trust geintroduceerd. 
Een van de mogelijkheden die de Curaçao Trust biedt is dat het binnen een rechtspersoon afgescheiden vermogens of cellen kan gecreeërd kunnen worden. Het gescheiden vermogen of cellen binnen deze 
rechtspersoon of Segregated Trust Company wordt gevormd door het oprichten van twee of meerdere Curaçao Trusts binnen de Segregated Trust Company.
 
De beleidsnota van de CBCS beschrijft de aanvraagprocedure om een ontheffing te krijgen, zodat de Segregated Trust Company de trustee kan zijn van de twee of meerdere Curaçao Trusts binnen deze De introductie van deze beleidsnota is een goed voorbeeld van een geslaagde publiek private samenwerking. 
 
CIFA wil haar dank uitspreken aan de CBCS en de CIFA leden, die zich hebben ingezet voor de invoering van de beleidsnota en daarmee de Segregated Trust Company.
 
Over CIFA
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening. CIFA vertegenwoordigd als belangenorganisatie 91 bedrijven welke actief zijn in de internationale financiële sector. CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika. Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.