Soab rondt financieel onderzoek BZV

WILLEMSTAD — Overheidsaccountant Soab heeft onlangs het onderzoek bij Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) afgerond en het verslag overhandigd aan de Raad van Commissarissen (RvC) en minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Ben Whiteman (PS).
 
Accountantskantoor Ernst & Young is namens de RvC echter nog steeds bezig met het verrichten van onderzoek in de boeken van BZV. Dat bevestigen bronnen binnen de RvC van BZV aan de Amigoe.
 
Voorzitter Etzel Rosenda wil tegenover de pers geen uitspraken doen over het financieel onderzoek dat wordt verricht en verwijst naar de minister. Whiteman was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.
 
Minister Whiteman heeft afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst wel bevestigd dat er een klacht is ingediend bij het Openbaar Ministerie in verband met een bestelling via BZV van mondkapjes voor 300.000 gulden. Het betreft echter een klacht die al een tijd geleden is ingediend.
 
Volgens de minister zijn de mondkapjes nooit afgeleverd. Tevens vraagt hij zich af wat BZV met mondkapjes doet. Hij sluit ook niet uit dat er nog meer aangiftes over onregelmatigheden bij BZV zullen volgen.
 
Vorig jaar mei hebben onbekenden in het gebouw van BZV ingebroken. De dieven hebben naast airco’s ook computers met waardevolle informatie, die van nut is voor het financieel onderzoek bij BZV, meegenomen. Dit heeft het onderzoek bemoeilijkt.
 
Dat werd ingelast nadat de oud-bestuursleden miljoenen guldens niet konden verantwoorden. Ook zou de afvloeiingsregeling voor het personeel te riant zijn geweest. Secretaris Milton Yarzagaray heeft zijn vertrekvergoeding ter waarde van 764.704,17 gulden teruggestort op de rekening van BZV.

Vestiging CuraƧao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van CuraƧao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.