Soab rondt financieel onderzoek BZV

WILLEMSTAD — Overheidsaccountant Soab heeft onlangs het onderzoek bij Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) afgerond en het verslag overhandigd aan de Raad van Commissarissen (RvC) en minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Ben Whiteman (PS).
 
Accountantskantoor Ernst & Young is namens de RvC echter nog steeds bezig met het verrichten van onderzoek in de boeken van BZV. Dat bevestigen bronnen binnen de RvC van BZV aan de Amigoe.
 
Voorzitter Etzel Rosenda wil tegenover de pers geen uitspraken doen over het financieel onderzoek dat wordt verricht en verwijst naar de minister. Whiteman was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.
 
Minister Whiteman heeft afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst wel bevestigd dat er een klacht is ingediend bij het Openbaar Ministerie in verband met een bestelling via BZV van mondkapjes voor 300.000 gulden. Het betreft echter een klacht die al een tijd geleden is ingediend.
 
Volgens de minister zijn de mondkapjes nooit afgeleverd. Tevens vraagt hij zich af wat BZV met mondkapjes doet. Hij sluit ook niet uit dat er nog meer aangiftes over onregelmatigheden bij BZV zullen volgen.
 
Vorig jaar mei hebben onbekenden in het gebouw van BZV ingebroken. De dieven hebben naast airco’s ook computers met waardevolle informatie, die van nut is voor het financieel onderzoek bij BZV, meegenomen. Dit heeft het onderzoek bemoeilijkt.
 
Dat werd ingelast nadat de oud-bestuursleden miljoenen guldens niet konden verantwoorden. Ook zou de afvloeiingsregeling voor het personeel te riant zijn geweest. Secretaris Milton Yarzagaray heeft zijn vertrekvergoeding ter waarde van 764.704,17 gulden teruggestort op de rekening van BZV.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.