Valero schrijft 63 miljoen dollar af op Arubaanse raffinaderij

ORANJESTAD/SAN ANTONIO — Het Amerikaanse bedrijf Valero Energy Corporation meldt vandaag een netto tweede kwartaalwinst van 651 miljoen dollar. Een groei van 188 miljoen dollar vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.
 
In het tweede kwartaal werd op de raffinaderij in Aruba een verlies afgeschreven van 63 miljoen dollar in verband met de sluiting en andere verplichtingen.
 
Valero CEO Joe Gorder zegt vandaag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dat het bedrijf in 2014 blijft focussen op de verwerkingscapaciteit van ‘lichte ruwe olie’ en logistiek. “We verwachten dat onze raffinaderijen kunnen profiteren van toegang tot ruwe olie voor lagere kosten en een hoger rendement op producten op de export markt.” Het bedrijf investeert verder in ethanolproductie en verwacht hun elfde ethanolfabriek in het derde kwartaal van dit jaar operationeel te hebben. De omzet van het bedrijf kwam in het tweede kwartaal uit op 1,1 miljard dollar. Een toename van 295 miljoen dollar vergeleken met 2013.
 
Eerder deze maand wilde Valero-woordvoerder Bill Day niet bevestigen, noch ontkennen dat het bedrijf met de regering praat over de ontmanteling van de Valero raffinaderij in San Nicolas.Hij wilde alleen kwijt dat de raffinaderij gesloten is, maar dat alle opties nog open staan, inclusief de verkoop. Momenteel werken ongeveer 100 personen op het raffinaderijterrein. Nadat de raffinaderij in 2009 al een keer werd stilgelegd, stopte begin 2012 de raffinage van olie definitief. De raffinaderij is daarna alleen nog in gebruik voor brandstofoverslag.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.