PdVSA verkoopt grootste raffinaderij in de Caribbean

ST. CROIX - Oliegigant PdVSA heeft haar oude raffinaderij in St. Croix verkocht.
 
Tot aan zijn sluiting in 2012 was die raffinaderij de grootste in het Caribisch gebied met een productie van 350 duizend vaten per dag.
 
Koper is de Atlantic Basin Refinery, een bedrijf dat speciaal is opgezet om deze raffinaderij te exploiteren. Zij betalen de overheid van de United States Virgin Islands een bedrag van 1,6 miljard dollar.
 
Bij de 22-jarige lease is bedongen dat bij vertrek het nieuwe bedrijf de oude raffinaderij ontmanteld. Ook moet Atlantic Basin Refinary 700 lokale mensen in dienst nemen.
 
Persbureau Curacao

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.