Wereldbank niet enthousiast over zaken doen in Latijns-Amerika

WASHINGTON — De Wereldbank is niet erg te spreken over het zakenklimaat in Latijns-Amerika en de Cariben, zo meldt La Chispa. In een wereldwijde ranglijst van 189 landen komt een Latijns-Amerikaans land pas binnen op plaats 34.
 
Op de ‘short list’ van de regio staan de vier leden van de Pacifische Alliantie: Colombia, Peru, Mexico en Chili. Leden van de Mercosur – Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay en Venezuela – nemen plaatsen in tussen nummer 82 en 182.
 
De landen zijn gerangschikt op er makkelijk zaken kunnen doen. Een hoge plaats op de ranglijst betekent dat de regelgeving bevorderlijk is voor de start van een lokaal bedrijf. Hiervoor zijn tien onderwerpen geformuleerd, die elk bestaan uit een aantal indicatoren.
 
Op wereldniveau zijn de tien best scorende landen: Singapore, Nieuw Zeeland, Hongkong, Denemarken, Zuid-Korea, Noorwegen, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Finland en Australië. Onderaan de ranglijst staan: Haïti, Angola, Venezuela, Afghanistan, Democratische Republiek Congo, Tsaad, Zuid-Sudan, Centraal Afrikaanse Republiek, Libië en Eritrea.
 
Wat betreft Latijns-Amerika en de Cariben gaat Colombia aan top op plaats 34, gevolgd door Peru (ook 34), Mexico (39), Chili (41), Panama (52). Allemaal leden van de Pacifische Alliantie, op Panama na, dat wel lid wil worden.
 
Van de Mercosur-leden staat Uruguay op plaats 82, gevolgd door Paraguay (92), Brazilië (120), Argentinië (124) en Venezuela (182).

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.