Geheimzinnigheid rond mogelijke koper raffinaderij Aruba

ORANJESTAD — Premier Mike Eman is niet eens op de hoogte van wie de mogelijk koper is die zich heeft aangediend om de raffinaderij in San Nicolas over te nemen. De raffinaderij is al twee jaar niet operationeel.
 
Dat verklaarde de premier vanochtend. Eman bevestigt dat de regering door een lokale advocaat is benaderd die namens een geïnteresseerde partij wil onderhandelen. Eman zegt deze en andere gegadigden - op dit moment zijn het er twee of drie - te hebben verwezen naar Valero, eigenaar van de raffinaderij.
 
Reden hiervoor is niet alleen omdat de oliemaatschappij uit San Antonio, Texas eigenaar is van het complex maar dat zij ook een beter zicht heeft over wie nou wel of niet een geschikte partij is voor overname.
 
Afgelopen donderdag diende de aan de oppositie gelieerde actiegroep Grupo 7 een manifest in bij de regering. De groep eiste dat binnen 48 uur een verklaring kwam of de overheid wel of niet voor heropening van de raffinaderij is. Volgens groepslid Michael Williams zou de secretaris van de ministerraad bij ontvangst van het manifest hebben gezegd dat de overheid voor heropening is.
 
Zowel Grupo 7 als advocaat Gabri de Hoogd, die de geïnteresseerde partij vertegenwoordigt, willen geen naam geven van de mogelijke koper. Williams zegt dat het een Europese oliemaatschappij is die beschikt over eigen brandstof. De Hoogd zegt dat zijn cliënt nu nog anoniem wil blijven in verband met mogelijke onderhandelingen met Valero. Probleem is volgens De Hoogd dat de Arubaanse regering niet thuis geeft. Hij overweegt daarom zelf naar San Antonio te gaan om namens zijn cliënt een bod te doen.
 
Caribisch Netwerk

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.