Suriname krijgt spoorlijn van 130 miljoen euro

PARAMARIBO – In Suriname wordt een spoorlijn aangelegd. Het project wordt gefinancierd door de ING-bank en kost 130 miljoen euro. Dat meldt de NOS.
 
Het is de bedoeling dat de nieuwe verbinding van Paramaribo naar Onverwacht de files naar de hoofdstad doen afnemen.
 
Onverwacht is een klein plaatjes 30 kilometer ten zuiden van Paramaribo. De hoofdstad van Suriname breidt zich echter steeds sneller uit in die richting.
 
De spoorlijn wordt aangelegd door het Nederlandse bedrijf Strukton. De 150 personeelsleden van de toekomstige spoorwegmaatschappij worden opgeleid in Nederland. De reistijd wordt door de nieuwe verbinding met een halfuur verkort. In de toekomst wordt er verbinding doorgetrokken naar de Zanderij, de luchthaven van Suriname. De verwachting is dat de eerste treinen binnen een jaar rijden. Het project is tot stand gekomen door president Desi Bouterse. Met het oog op de verkiezingen van volgend jaar, is dit een groot succes voor Bouterse.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.