CPA en Aruba Ports Authority tekenen MoU

ORANJESTAD/WILLEMSTAD — Ter intensivering van de samenwerking tussen de havens van Curaçao en Aruba, hebben de Curaçao Ports Authority (CPA) en de Aruba Ports Authority (APA) afgelopen dinsdag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend.
 
Met de MoU, getekend door CPA-directeur Humberto de Castro en APA-directeur Jossy Figaroa, wordt onder andere een verhoging van de economische welvaart voor de gemeenschappen van de zustereilanden nagestreefd.
 
In de overeenkomst komt men overeen om diverse doelen na te streven, onder andere een betere uitwisseling van informatie tussen de havens. Ook het gezamenlijk behalen van regionale doelen staat in de overeenkomst beschreven. Beide partijen willen bij hun overeenkomst meer havens uit de regio betrekken. Om deze doelen te bereiken willen De Castro en Figaroa meer gezamenlijke projecten opstarten, het gesprek aangaan met partnerorganisaties, informatie uitwisselen en samenwerking promoten in gezamenlijke marketingactiviteiten. De overeenkomst heeft een duur van één jaar. Hierna wordt geëvalueerd of de samenwerking wordt doorgezet en mogelijk wordt uitgebreid of aangescherpt. De directeur van Aruba Ports Authority laat weten erg blij te zijn met de getekende overeenkomst. Humberto de Castro ziet in de ondertekening van de overeenkomst een grote kans om synergie te creëren in de gezamenlijke strategische activiteiten, om zo op de zakelijke mogelijkheden die zich aandienen, ten volle te benutten. “Dit zal beide eilanden ten goede komen”, aldus De Castro.
 
Amigoe

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.