Suriname mogelijk nieuwe speler op geurrijstmarkt

PARAMARIBO — Naast de productie van ‘gewone’ rijst en zilvervliesrijst kan Suriname ook verdienen aan aromatische rijst. Dit zegt Bramdew Rampadarath, ondervoorzitter van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeksinstituut (SNRI) tegen de Ware Tijd.
 
Aromatische- of geurrijst is een product van hoge kwaliteit, waarvan Nederland een van de afnemers is. India en China zijn twee grote telers van dit product en Guyana is kort geleden ook gestart met de productie hiervan. Een landbouwdeskundige die vier jaar geleden uit India is geremigreerd heeft het buurland aan het nieuwe rijstras geholpen en zal over drie maanden ook in Suriname dit product helpen ontwikkelen. Dat zal gebeuren bij het Anne van Dijk Rijstonderzoeksinstituut Nickerie (Adron).
 
De landbouwdeskundige zal worden bijgestaan door een andere buitenlandse collega. Zij zullen behalve de productie van nieuwe rijstrassen ook bijstand bieden aan boeren in de vorm van advies tijdens veldbezoeken. De experts zullen ook Surinaamse rijstboeren onderrichten in het ontwikkelen van nieuwe rijstrassen. Suriname heeft langer dan tien jaar geleden vier rijstvariëteiten ontwikkeld.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.