Groeiende interesse voor hubfunctie Aruba

ORAMJESTAD - Minister-president Mike Eman heeft tijdens zijn verblijf in Uruguay van de gelegenheid gebruikgemaakt om met de vertegenwoordigers van verschillende landen in de regio te spreken over de mogelijkheden om via Aruba contacten te leggen met Europese bedrijven.
 
,,Het is van belang om steeds weer te herhalen wat Aruba op handelsgebied aan het doen is”, aldus de premier, die het Koninkrijk der Nederlanden en Groothertogdom Luxemburg vertegenwoordigde bij de officiële installatie van Tabaré Vázquez als president van Uruguay. Hij merkte dat het kleine eiland steeds meer positieve bekendheid krijgt.
 
Het is niet voor het eerst dat premier Eman het Koninkrijk vertegenwoordigt bij officiële plechtigheden in de regio en hij doet het graag. ,,Het is belangrijk voor kleine landen om goede relaties te ontwikkelen met buurlanden. We zien dat veel landen hard werken op bepaalde gebieden die voor hun land belangrijk zijn, maar ook bij ons een rol spelen. Zo heeft Uruguay plannen voor duurzame ontwikkelingen in hun land, net zoals wij. Goede relaties, rust en veiligheid in elk van de landen stralen uit naar ons allemaal en geven ons meer kansen om onze doelen te bereiken.”
 
De interim-directeur van Directie Buitenlandse Betrekkingen, Edwin Abath, was mee naar Uruguay. Hij vertelde dat de Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft geholpen om afspraken te maken voor gesprekken met bewindslieden van verschillende landen. ,,We hebben gekozen voor landen die interessant zijn als partner voor Aruba en Nederland. In die gesprekken hebben we steeds het belang van het Koninkrijk voor ogen gehad, want we kwamen om het Koninkrijk te vertegenwoordigen”, aldus Abath.
 
Antilliaans Dagblad

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.