Port of Amsterdam partner Aruba

ORANJESTAD - Het bedrijf Port of Amsterdam International, een dochteronderneming van het Havenbedrijf Amsterdam, gaat Aruba ondersteunen bij de ontwikkeling van de verschillende haventerreinen.
 
Een Memorandum of Understanding van die strekking werd gistermiddag ondertekend door de regering van Aruba en de ceo van Havenbedrijf Amsterdam, Dertje Meijer.
 
Minister-president Mike Eman is blij met de nieuwe partner. ,,Amsterdam staat voor dezelfde uitdaging als Aruba, wanneer we kijken naar het cruisetoerisme. Er is een haven en een binnenstad. Het havenbedrijf heeft in Amsterdam veel werk verzet om de verbinding tussen die twee tot stand te brengen en dat moet bij ons ook gebeuren.”
 
Meijer beaamt dit. ,,Wij kunnen Aruba ondersteunen bij de ontwikkeling van de huidige containerhaven in een meer verstedelijkt gebied. We hebben daar inderdaad ervaring mee.”
 
Behalve bij het ontwikkelen van het haventerrein in Oranjestad, gaat het havenbedrijf Aruba ondersteunen bij het ontwikkelen van de nieuwe containerhaven in Barcadera en de Freezone.
 
Volgens minister van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu, Mike de Meza, heeft ook het havenbedrijf zelf voordeel bij de samenwerking. ,,Aruba krijgt een strategische partner, die op zijn beurt Aruba gaat gebruiken als showcase en op die manier kan uitbreiden in de regio.” De komst van het havenbedrijf naar Aruba sluit daarmee aan bij de ontwikkeling van de kenniseconomie en de hubfunctie. 
 
De regering heeft het havenbedrijf ook gevraagd mee te denken over de derde haven van Aruba, die van San Nicolas, nu nog onderdeel van het Valero-terrein.
 
Antilliaans Dagblad

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.