Ava Air zet door ondanks weigering economische vergunning

WILLEMSTAD — Ava Airways is verbaasd dat zij geen vergunning krijgen om de luchtvaartmaatschappij op Curaçao van de grond te krijgen. Woensdag kregen ze via een televisie-uitzending te horen dat minister José Jardim hen verwijt hun documenten niet op orde te hebben.
 
Desondanks wil Ava doorgaan met de plannen.
 
Van de regering heeft niemand contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Ava Airways op Curaçao om uit te leggen waarom ze geen economische vergunning krijgen. Die vergunning is een vereiste om te laten zien dat de plannen van een bedrijf in oprichting kans van slagen hebben.
 
Ava Airways heeft op 22 mei 2014 de aanvraag ingediend. In de tussentijd zijn er gesprekken gevoerd met verschillende mensen uit de toeristische en luchtvaartbranche. Ook de directie van de luchtvaartautoriteit stond positief tegenover de plannen. Uit de documentatie van Ava Airways blijkt dat Soab ook onderzoek naar hen heeft gedaan.
 
Ondanks de medewerking van de luchtvaartmaatschappij krijgen ze toch geen vergunning. Wat voor documentatie niet in orde zou zijn, heeft minister Jardim niet bekendgemaakt. Hierdoor is het gissen waarom Ava Air niet verder kan.
 
Wel zei minister Jardim dat de kansen nog niet verkeken zijn; Ava Air mag alsnog een vergunningsaanvraag indienen. Bij de luchtvaartmaatschappij laten ze het hoofd niet hangen en zeggen in een persverklaring dat zij doorgaan met hun plannen om de maatschappij op Curaçao van de grond te krijgen.
 
In tegenstelling tot Ava Air heeft het helikopterbedrijf Blue Skies wel de vergunning binnen. Op hun website kondigen ze aan vanaf 1 mei te beginnen met commerciële vluchten over het eiland.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.