Zwitserland zet namen zwartspaarders op internet

SWITZERLAND - Zwitserland heeft de namen van buitenlandse zwartspaarders op internet gezet. De Zwitserse belastingdienst geeft de volledige naam, geboortedatum en het laatst bekende adres van spaarders vrij.
 
Er zouden ook Nederlandse belastingontduikers bij zitten.
 
De Zwitserse fiscus zegt te hebben geprobeerd om zelf contact met de belastingontduikers op te nemen, maar slaagde daar niet in. Nu beroept de dienst zich op de vrije uitwisseling van gegevens, en maakt de informatie stapsgewijs openbaar.
 
De dienst erkent tegenover Zwitserse media dat het een gedurfde stap is, maar zegt dat iedereen zijn eigen rechten kan verdedigen. Wie het niet eens is met de aanklacht, kan binnen 30 dagen beroep aanteken.
 
Telegraaf
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.