Falcon Air Express van ex-DAE topman failliet

WILLEMSTAD – Falcon Air Express, de in Miami gevestigde maatschappij van Nelson Ramiz – in 2011/2012 door onder meer Korpodeko en Girobank binnengehaald als redder van Dutch Antilles Express (DAE), maar waar later onder Ramiz de stekker er uit moest worden getrokken – lijkt bankroet.
 
Wikipedia meldt dat chartermaatschappij Falcon Air op 5 juni haar vergunning heeft ingeleverd bij de luchtvaartautoriteit FAA in de Verenigde Staten, na het verlies van het contract met het Amerikaanse ministerie van Justitie en in verband met de opgestapelde schulden. Ook Curaçao Chronicle berichtte er gisteren over. De uitgever van deze nieuwswebsite werkte eerder voor Ramiz en DAE.
 
Falcon Air was sinds 2009 in handen van Ramiz. Falcon had in de betere jaren circa 150 medewerkers in dienst. In de periode voorafgaand aan het einde was dat aantal teruggebracht tot circa 50, met de belofte dat ze de onbetaald gebleven maanden nog uitgekeerd zouden krijgen. Het zou gaan om twee maanden salaris.
 
Hetzelfde gebeurde onder Ramiz met werknemers van de in augustus 2013 in staat van faillissement verklaarde DAE op Curaçao. Dutch Antilles Express, geleid door Ramiz, had al twee maanden haar personeel niet meer betaald.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.