Minister Hoefrdraar Suriname plaatste ministeries onder financiƫle curatele

PARAMARIBO - Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën heeft zijn collega-ministers schriftelijk gewaarschuwd om op geen enkele manier een belangrijke financiële verbintenis aan te gaan zonder dat zijn ministerie uitdrukkelijke toestemming heeft verleend.
 
Volgens de bewindsman hebben zijn collega’s veel respect voor dit besluit. “Ik doe een dringend beroep op iedereen: accepteer niets, zolang u er niet zeker van bent dat het ministerie van Financiën erachter staat.”
 
De bewindsman is van oordeel dat er een halt toegeroepen moet worden aan het tot nu toe uitgevoerde uitgavenbeleid. Hij zegt dat er verschrikkelijk veel achterstand in te lopen is, maar verzekert dat het goed gaat met de betalingen. Er wordt op dit moment een inventarisatie gemaakt van alles dat de Staat heeft. Op basis hiervan zal er een efficiënte re-distributie worden gemaakt. Wij willen weten waar de auto's, gebouwen, personen, computers en de communicatiemiddelen zijn." De minister is bezig met de Centrale Landsaccountantsdienst te overleggen om binnenkort aan de afdeling Interne Controle van elk ministerie iemand toe te voegen.
 
Hoefdaad roept de burgerij op om geen steekpenning te betalen. "Dit soort zaken gaan niet meer voorkomen bij ons. Alles zal volgens wet en regelgeving gedaan worden. Wij doen niets onbesuisd. Wij gaan gericht naar een plan om tot volledig herstel van het financiële beleid van het ministerie te komen." Hij zegt dat het onder zijn bewind niet mag voorkomen dat de regering niet betaalt voor geleverde goederen en diensten. De bewindsman verzekert dat de kleine man beschermd zal zijn.
 
 
Bron: De Ware Tijd
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.