Isla heeft plannen voor verbetering raffinaderij

WILLEMSTAD — “Er liggen vergevorderde plannen op tafel die een blijvende verbetering inhouden voor het opereren van de raffinaderij die automatische bijdragen aan een reductie van de impact op het milieu”, meldt de Isla in een persbericht.
 
“Zo kunnen we onze raffinaderij duurzaam in stand houden.”
 
De Isla-raffinaderij heeft volgens het perscommuniqué de afgelopen dertig jaar gemiddeld 100 miljoen gulden per jaar uitgetrokken voor onderhoud van de raffinaderij. “Bovendien heeft de Isla een som van 2,5 miljard gulden geïnvesteerd in vernieuwingsprojecten van de raffinaderij.”
 
De Isla-raffinaderij wijst in het persbericht verder wederom naar andere vervuilers waarvan de luchtvervuiling ook op de resultaten van de meetstations terug is te zien. “Bij de meetstations van de overheid wordt de totale emissie van iedereen die bijdraagt gemeten, onder andere alle industrie in het Schottegat, boten en voertuigen.” Hierbij geeft de raffinaderij een opsomming van de industrie die volgens haar bijdraagt: Isla, Asphalt Lake Recovery, CRU/BOO en Aqualectra.
 
De Isla uit ook kritiek op ‘pressiegroepen in onze samenleving’ die volgens haar ‘een sfeer creëren van schaamte voor de erfenis van het Curaçaose volk, hun raffinaderij’. En volgens de Isla jagen ze tevens toeristen schrik aan om niet naar Curaçao te komen. “Omdat er schijnbaar een 100 jaar oude raffinaderij is die niet wordt onderhouden en geüpdatet”, aldus de Isla spottend.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.