Nieuwe ontwikkelingen bij verkoop Rif Resort

WILLEMSTAD — De documenten over de verkoop van het Rif Resort Hotel waarmee MFK-leider Gerrit Schotte gisteren schermde zijn oud. Dat zei Mike Willem, voorzitter van de begeleidingscommissie belast met de verkoop van het verlieslijdende Rif Resort, vanochtend op Radio Direct.
 
Op dit moment zijn er twee partijen overgebleven waarmee de commissie in gesprek is. Beide partijen hebben een offerte uitgebracht voor de koop van het Rif Resort: Orco Group en Lionstone Development. Volgens Willem heeft Orco Group de beste offerte gedaan. Het consortium is bereid 14 miljoen dollar voor het pand, het huidige Marriott Hotel, neer te tellen. Ook wil de groep ongeveer 30 miljoen dollar in de renovatie stoppen.
 
Lionstone Development wil 16 miljoen dollar betalen voor het pand en ongeveer 15 miljoen dollar voor de renovatie. Lionstone is onder meer bekend van het vroegere Princess Beach Hotel. Het Rif Resort Hotel is technisch failliet en heeft een schuld van circa 130 miljoen gulden. Met de koop is slechts een fractie van de schuld gedekt.
 
Volgens Willem is het pand aan een grondige renovatie toe. Dat is een van de redenen waarom Orco Group de voorkeur heeft. Hij verduidelijkt dat de deal nog niet rond is. Met het plan van Orco zal het hotel voor ongeveer een jaar zijn deuren moeten sluiten tijdens de renovatie. Volgens Willem is het ook niet verantwoord om het hotel open te houden met de plannen die Orco Group heeft. Lionstone ziet wel mogelijkheden om de dagelijkse operatie te continueren tijdens de verbouwing. Ook heeft het bedrijf beloofd alle werknemers die nu in het hotel werken aan te nemen. Niemand zal zijn baan verliezen als Lionstone boven Orco Group wordt verkozen. Volgens Schotte gaan er met de verkoop van het hotel 250 arbeidsplaatsen verloren.
 
De broker die dit proces begeleidt is het gespecialiseerde Amerikaanse makelaarskantoor Ackman Ziff Real Estate Group uit New York. Voor de commissie is het macro-economische aspect belangrijk. Door de renovatie is de levensvatbaarheid van het hotel gegarandeerd. Als de tarieven van het gerenoveerde hotel hoger zijn zal ook de rest van de sector hiervan kunnen profiteren. De commissie bestaat naast Willem uit: Paul Zoethout (overheid), Arthur Rosaria (Rif Resort), John Jacobs (Rif Resort) en Ludwig van Hoop (overheid).
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.