UTS wil alle aandelen van Ctex in handen krijgen

WILLEMSTAD — De operationele kosten van datacenter Ctex (Curaçao Technology Exchange N.V.) worden vanaf volgende maand niet meer door overheidsbedrijf UTS gedragen.
 
Wel werkt het telecombedrijf aan een offerte om de enige aandeelhouder van het datacentrum te worden. Dat schrijft ochtendblad Vigilante.
 
UTS hoopt via een ‘buy-out’ de inbreng van de andere vier aandeelhouders te kunnen overnemen. Daarnaast hoopt het telecombedrijf een strategische partner voor Ctex te vinden. Sinds het vertrek van ceo Anthony de Lima stopt de overheids-nv geld in Ctex om de dagelijkse operatie draaiende te houden. De financiële positie van het bedrijf is slecht; sinds de opening wordt het geplaagd door tegenslag.
 
Ctex opende officieel zijn deuren in maart 2014. Met de bouw van Ctex was 28 miljoen dollar gemoeid. UTS is een van de partners van het datacenter en investeerde 5 miljoen dollar in het project. Voor de participatie in het project kreeg UTS preferente aandelen en wist een winstgarantie van 3 procent te bedingen. UTS zou als ‘preferred provider’ van de bedrijven die zich in het datacenter hebben gevestigd een nieuwe markt aanboren, waartoe het eerst geen toegang had.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.