ANVR-Congres 2016 naar Curaçao

Het ANVR-Congres zal volgend jaar haar tenten opslaat op de Antillen. Dat meldt TravelPro. Curaçao is sinds jaar en dag een belangrijke toeristische bestemming voor de Nederlandse consument en zal in 2016 de gastheer van het ANVR-Congres zijn.
 
De bronnen die door TravelPro met dit nieuws werden geconfronteerd, reageren zeer verheugd. Curaçao wordt gezien als een goede keuze, vooral omdat deze bestemming belangrijk is voor de Nederlandse reisbranche. Daarentegen staat men vooral sceptisch tegenover Abu Dhabi, waar het ANVR-Congres 2015 van 7 tot en met 11 oktober wordt gehouden, omdat weinig Nederlandse toeristen hun vakantie op deze bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten doorbrengen.
 
Het tropische eiland in de Caraïbische zee trekt jaarlijks duizenden Nederlandse toeristen. Het aantal Nederlandse vakantiegangers steeg in 2014 met 6%, waarmee Nederland hofleverancier blijft voor het toerisme op Curaçao. Naast specialisten in verre reizen wordt deze bestemming ook door Corendon en TUI aangeboden.
 
In juli van dit jaar verlengden KLM en Corendon de overeenkomst die beide partijen in 2014 met elkaar zijn aangegaan voor drie jaar. Op vluchten naar Curaçao zijn Corendon en KLM overeengekomen om vijf keer per week stoelen in te zetten voor klanten van Corendon en beide partijen nemen hiermee een strategische positie in op de pakketmarkt voor Curaçao. Vanaf 15 december van dit jaar gaat Corendon ook stoelen inzetten op twee airberlin-vluchten die rechtstreeks vanaf Düsseldorf airport naar het tropische eiland vliegen.
 
TUIfly kondigde eind augustus aan haar dagelijkse vluchten vanaf Schiphol naar de Antillen uit te breiden met twee vluchten per week. Vanaf 1 november wordt op woensdag en zaterdag een tweede dagelijkse vlucht uitgevoerd. Het totaal aantal vluchten van TUIfly naar de Antillen komt hiermee op negen per week. TUIfly zou de eerste airline zijn die vanaf Eindhoven Airport intercontinentale vluchten zou uitvoeren naar de Antillen. Echter, de 100% veiligheidscontrole die gebruikelijk is voor vluchten van en naar Curaçao en Aruba kan door de overheid op dit moment niet gegarandeerd worden op Eindhoven Airport. Dit heeft TUI doen besluiten om de geplande vluchten te verplaatsen naar Schiphol.
 
Sinds dit voorjaar is het enige volledig all inclusive resort op Curaçao boekbaar bij TUI. Het resort, Sunscape Curaçao Resort, Spa & Casino, is gelegen te midden van Mambo Beach. Naast deze accommodatie zijn er meer aan te bevelen hotels op het eiland, zoals het Lions Dive & Beach Resort Curaçao en profileert zich als een van de gezelligste en sportiefste hotels van Curaçao. Het resort is gelegen nabij de historische binnenstad van Willemstad en naast de boulevard. Daarnaast beschikt het over een uniek 50 meter zwembad, een Body Beach Wellness Club, Ocean Encounters duikschool en diverse sportieve mogelijkheden in de omgeving van het resort.
 
Bron: TravelPro

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.