Haven Oranjestad van het slot na ruim 40 jaar

ORANJESTAD - Arubanen kunnen binnenkort na ruim 40 jaar weer flaneren langs de kades van de haven in hun hoofdstad. Want meer dan de helft van de 200.000 vierkante meter haven gaat op de schop en van het slot.
 
Het gaat met name om het terrein dat nu in handen is van havenautoriteit APA en waar voorheen pakhuizen op stonden die de vrij zone vormden. Deze worden nu gesloopt en nog dit jaar denkt APA percelen uit te gaan geven voor nieuwe ontwikkelingen. Directeur Jossy Figaroa spreekt over een financieel- en kenniscentrum, appartementen, kantoren maar vooral een plek dat straks weer toegankelijk is voor het publiek.
 
Geen winkelketens
Er is al flink wat interesse, ook uit het buitenland. De laatste tijd krijgt APA met name aanbiedingen om er winkelketens neer te zetten. Maar dat gaat niet gebeuren. De regering wil niet dat de haven gaat concurreren met de pas voor miljoenen opgeknapte binnenstad, iets verderop gelegen.
 
Voorzichtig met Venezolanen
Ook ziet de havenautoriteit liever dat de ontwikkelingen in handen van Arubaanse investeerders blijft. Er is namelijk ook veel interesse vanuit Venezuela. “We moeten voorzichtig zijn om niet alleen maar Venezolanen hier te krijgen. We vinden dat de Arubanen ook op dit stukje land een plekje moeten krijgen”, verdedigt Figaroa.
 
Nostalgie
De haven van Oranjestad moet vooral weer een uitgaansplek worden, zegt hij. Zoals het ooit was tot halverwege de jaren zeventig toen de haven werd afgesloten. “Die nostalgie, heimwee naar het zwemmen in de haven, die leeft nog.”
 
Caribiscch Netwerk

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.