Boegbeeld trustsector wil na beursgang uit de schaduw treden

AMSTERDAM- Het beursdebuut van Intertrust ging donderdag gepaard met hoge volumes en een licht gedaalde koers. Het aandeel sloot met € 15,45 precies 5 eurocent onder de introductiekoers.
 
Topman David de Buck — die de dag voor de beursgang ziek in bed lag en dus niet aan de champagne maar aan de jus zat — toonde zich donderdagochtend verheugd over de beursgang van zijn bedrijf. ‘De animo was conform de verwachting’, zo zei hij op de drempel van de statige bestuurskamer van Euronext. Achter hem staat de kersverse commissaris Anthony Ruys wel met een glas bubbels in de hand, net als veel zakenbankiers en advocaten die aan de beursgang hebben gewerkt.
 
Strijd tegen misverstanden
 
Over de sector waarin Intertrust opereert zijn volgens de De Buck – die zelf een belang heeft van 4,4% en geen stukken heeft bijgekocht – veel misverstanden. Trustkantoren worden nogal eens weggezet als bedrijven die helpen met belastingontwijking van multinationals en rijke particulieren. Het feit dat Intertrust ook grote kantoren heeft in de Kaaimaneilanden en Guernsey versterkt dat gevoel.
 
'Maar wij geven bijvoorbeeld helemaal geen advies aan bedrijven, over belastingen of over wat dan ook', legde hij uit. 'We voorzien onze klanten van juridische en financiële diensten. En helpen hen om te voldoen aan de regelgeving. Daarnaast doen we bijvoorbeeld ook boekhoudwerk. We zijn een administratiekantoor.'
 
Boegbeeld van de sector
 
Nu Intertrust behalve 36 kantoren in 26 landen ook een beursnotering heeft is De Buck het boegbeeld van de sector. En in die hoedanigheid is hij vast van plan om vaker naar buiten te treden om 'misconcepties' over zijn vak uit de weg te ruimen. In het politieke debat zal hij zich zeker niet mengen, zo benadrukt hij. 'Dat laat ik aan de politici over.'
 
De Buck verwacht dat de trustindustrie de komende jaren met 5% zal groeien en dat zijn bedrijf het beter zal doen dan de markt. Verder wil de topman de leiding nemen in de consolidatieslag die de sector nog te wachten zou staan.
 
Opbrengst: € 465 mln
 
Intertrust haalde met de beursgang € 465 mln op met de verkoop van 32 mln nieuwe aandelen, zoals beoogd. Daarnaast werden er ook nog 1,4 mln bestaande aandelen verkocht. Na de beursgang houden de bestaande aandeelhouders Blackstone en het management nog een belang van 63%.
 
Het aandeel kwam goed uit de startblokken en piekte twee minuten na opening op € 15.87. Daarna zakte de koers in en dreigde een aantal keren onder de introductiekoers te komen. Rond vijf uur gebeurde dat ook en werd de laagste dagstand van € 15,32 bereikt, maar daarna ging de koers weer richting introductiekoers.
 
Mogelijke steunaankopen
 
In de markt werd gespeculeerd over steunaankopen van de begeleidende banken. Dat gebeurt wanneer een debuterend aandeel onder de introductiekoers dreigt te komen. Dat zou een smetje op de beursgang betekenen en dat wil zowel het debuterende bedrijf als de begeleidende banken zien te voorkomen.
 
Deutsche Bank in Londen, die is aangewezen als zogeheten stabilisation agent en in die functie namens de begeleidende banken de steunaankopen zou kunnen doen, wilde geen commentaar geven.
 
Bron: Fd
 
Intertrust heeft wereldwijd verstigingen in 26 landen, waaronder Curacao.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.