UTS blijft geloven in Ctex-project Curacao

WILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS blijft geloven in datacenter Curaçao Technology Exchange (Ctex). Dit benadrukt UTS-directeur Paul de Geus. Hij spreekt overigens tegen dat het bedrijf aangegeven zou hebben dat het alle aandelen van het noodlijdende Ctex zou willen overnemen.
 
Lokale media verklaarden onlangs dat UTS bezig zou zijn met een buy-out van de andere aandeelhouders in Ctex. Maar volgens De Geus is dit slechts een van de opties die het telecombedrijf op dit moment bestudeert.
 
“Wij hebben geld in Ctex gestopt. Want tot op dit moment geloven wij nog steeds in het project. Wij zijn ervan overtuigd dat de inkomsten van het datacenter van belang zullen zijn voor de toekomst van UTS.”
 
Hij benadrukt dat UTS alleen de garantie wil hebben dat het geld dat het in Ctex heeft gestopt, terug zal kunnen krijgen.
 
“Dat is voor ons belangrijk. Het overnemen van de aandelen van onze co-aandeelhouders is hierbij een van de opties, maar niet de enige die wij op dit moment bestuderen. Wij willen die garantie hebben, maar die hebben wij nu nog niet.”
 
Sinds het vertrek van topman Anthony de Lima stopt de overheids-nv geld in Ctex om de dagelijkse operatie draaiende te houden. Sinds de start in 2014 heeft het bedrijf te kampen met financiële problemen. Indertijd was een bedrag van 28 miljoen dollar nodig voor de oprichting van Ctex.
 
UTS investeerde in totaal 5 miljoen dollar in het project, maar draagt op dit moment bij in de operatiekosten van het datacenter. Voor de participatie in het project kreeg UTS preferente aandelen en wist een winstgarantie van 3 procent te bedingen. UTS zou als ‘preferred provider’ van de bedrijven die zich in het datacenter hebben gevestigd een nieuwe markt aanboren, waartoe het eerst geen toegang had.
 
Bron: Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.