Carlyle Group koopt lingeriemerk Hunkemöller, NautaDutilh en VanDoorne adviseren

Private equity-huis The Carlyle Group wordt de nieuwe eigenaar van lingeriemerk Hunkemöller en neemt daarmee het stokje over van het Franse PAI Partners.
 
De dealwaarde is niet bekendgemaakt, maar Reuters speculeert over een aankoopsom van achtmaal de EBITDA, wat uitkomt op € 440 miljoen. De buy-out werd begeleid door NautaDutilh en Van Doorne.
 
Nadat Hunkemöller in 1974 in handen kwam van Vroom & Dreesman, groeide het concern uit tot een toonaangevend lingeriemerk met een groot marktaandeel, mede dankzij haar e-commerce activiteiten. Het bedrijf heeft in Europ meer dan 700 verkooppunten, met Duitsland als belangrijkste afzetmarkt. Volgens Hunkemöller topman Philip Mountford kan het bedrijf het internationale netwerk en de ervaring in de retail fashion sector van The Carlyle Group goed gebruiken om verdere groei te bewerkstelligen. Hunkemöller werd in 2010 gekocht door PAI Partners voor € 260 miljoen.
 
Amerikaanse investeringsmaatschappij The Carlyle Group is wereldwijd sterk vertegenwoordigd in de consumer en technology sectoren. Opmerkelijke participaties zijn onder andere in Beats, Moncler, Twin Set, Holland & Barrett, De Tuijn, Essenza en Vogue. NautaDutilh stond The Carlyle Group bij met Jaap Jan Trommel, Willianne van Zandwijk, Nicole Dashorst, Joost den Engelsman, Silvia Hubers, Chris Warner, Saskia Bijl de Vroe, Arjan Pors en Jinne van Belle. Latham & Watkins trad op als co-counsel.
 
Van Doorne adviseerde het management van Hunkemöller bij hun participatie in de buy-out door The Carlyle Group. Het team bestond uit Onno Boerstra, Ewout van Asbeck, Steffen Alleman, Steven Sterk en Ellen de Kok. ING Corporate Finance adviseerde The Carlyle Group als sole advisor voor deze overname. Daarnaast arrangeerde ING Structured Acquisition Finance de financiering voor deze transactie als Bookrunner en Mandated Lead Arranger.
 
Advocatie

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.