Staatsolie Suriname zou geld lenen bij dichter GOW2 om salarissen te betalen

PARAMARIBO - Het is inmiddels geen geheim meer, dat Staatsolie het financieel slecht doet. De bonussen van december 2015 kunnen nog niet uitbetaald worden en beweerd wordt, dat Staatsolie geld moet lenen bij dochtermaatschappij GoW2 om haar salarissen te kunnen betalen. 
 
Bondsvoorzitter Lloyd Read, die de Staatsoliewerknemers vertegenwoordigt, gaf gisteren in een radio-interview op ABC te kennen dat Staatsolie inderdaad in economisch zwaar weer verkeert, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag.
 
Hij wilde niet bevestigen of het deelnemen van Staatsolie in Surgold/Newmont namens de Staat Suriname daar iets mee te maken zou hebben. Hij gaf wel te kennen, dat Staatsolie zich niet uit die deal zal terugtrekken. Staatsolie is wel bezig gesprekken te voeren om 5% van haar aandelen, die zij niet wil, af te stoten.
 
Read zei verder, dat er van alles wordt gedaan om arbeidsplaatsen te behouden. Er worden afvloeiingsregelingen uitgewerkt voor de werknemers die 55-plus zijn. Zij mogen vrijwillig aan een afvloeiingsregeling meewerken en zal het bedrijf op de plaats van de afgevloeide medewerker geen nieuw personeel aantrekken. Op die manier probeert men zoveel mogelijk werknemers te behouden en degenen die dicht bij een pensioen zitten, vervroegd af te vloeien.
 
Uit het gesprek werd niet duidelijk hoeveel procent van de werknemers afgevloeid moet worden om het bedrijf weer financieel gezond te maken. Ook is niet duidelijk of het verlagen van lonen ter behoud van arbeidsplaatsen een mogelijke optie is. De gemeenschap klaagt reeds lange tijd over de hoge salarissen bij dit staatsbedrijf.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.