Pullmantur stopt met Aruba en Curaçao

ORANJESTAD/WILLEMSTAD - Pullmantur (Royal Caribbean) zal vanaf 1 november aanstaande de havens van Aruba en Curaçao niet meer bezoeken.
 
dat hebben Raul Manotas (Chief Commercial Officer -CCO- Curaçao Ports Authority) en minister Eugene Rhuggenaath (Economie) bevestigd tegenover het Antilliaans Dagblad.
 
Voor Curaçao was het de tweede tegenvaller binnen een week. Eerder deze week werd bekend dat er beschermde koraalsoorten zijn gevonden op de plek waar een tweede megapier moet komen waardoor de start van de bouw in ieder geval vertraging oploopt.
 
Pullmantur doet de havens van Aruba en Curaçao al aan sinds 2006. De cruise die de havens van Aruba, Curaçao, Panama (Colon), Colombia (Cartagena) en Venezuela (La Guaire) aandoet was populair bij de Nederlandse. Ook de haven van Panama, dat net als Aruba en Curaçao een op- en afstaphaven is voor Pullmantur, zou uit het vaarschema worden gehaald. Ook Venezuala en Columbia bieden de mogelijkheid om op- en af te stappen.
 
Manotas zegt in de krant dat een van de redenen de slechte economische situatie in Venezuela is, waardoor de situatie in het land verslechterd en toeristen er niet graag meer heengaan. Hij laat ook weten dat rederijen havens opzoeken waar ze het meeste profijt van hebben en daardoor vaker kiezen voor Europa en het westelijk gedeelte van de Caribbean.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.