Suriname gokt op Turkish Airlines als derde luchtvaartmaatschappij op mid-atlantische route

PARAMARIBO - Suriname wil een derde luchtvaartmaatschappij op de Mid-Atlantische route en overweegt Turkish Airlines daarvoor toe te laten. De eerste stappen zijn afgelopen week in Turkije gezet.

 
Dit schrijft de Ware Tijd vandaag. 
 
Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken heeft in Istanboel tijdens overleg met haar Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu, in de marge van de staatshoofdentop van de Organisatie van de Islamitische Conferentie, OIC, op 14 en 15 april, een voorstel daartoe ingediend. Dat bericht het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken 13 april 2016 op haar website (zie onderaan).
 
Onder meer kwamen tijdens het onderhoud de wederzijdse betrekkingen aan de orde. Badrising vertegenwoordigde president Desiré Bouterse op de top. Suriname en Guyana waren overigens de enige twee landen van het westelijk halfrond die aanwezig waren. 
 
Vooral in Nederland wordt al jaren geageerd tegen de ticketprijzen op de Mid-Atlantische route. De KLM en Surinam Airways zouden misbruik maken van hun positie. Sinds enige tijd is op Facebook de pagina 'Turkish Airlines cheaper to Suriname' te vinden.
 
De hoop is nu dat Turkish Airlines genoeg kan concurreren om de prijzen omlaag te krijgen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.