MEP-leider Wever-Croes niet genoemd in Panama Papers

ORANJESTAD — MEP-leider Evelyn Wever-Croes benadrukt dat zij niet genoemd wordt in de Panama Papers. Haar voormalige werkgever, advocatenkantoor Croes Wever Tchong, wel, maar slechts als intermediair voor een tweetal bedrijven die in Panama geregistreerd staan.
 
Dat schrijft Wever-Croes in een open brief aan de media. Ze reageert hiermee op insinuaties, naar eigen zeggen uit de AVP-hoek, dat ze mogelijk betrokken is of is geweest bij ‘zaken die het daglicht niet verdragen’. “Het advocatenkantoor Croes Wever Tchong bestaat bijna 50 jaar en heeft gedurende die tijd duizenden klanten gehad. Nu blijkt dat van die duizenden klanten, er twee bedrijven geregistreerd staan in Panama”, zegt Wever-Croes. Ze benadrukt dat het advocatenkantoor noch haar vader (en mede-eigenaar) Hendrik Croes noch zijzelf bedrijven in Panama heeft.
 
De twee Panamese bedrijven die in de Panama Papers genoemd worden en een link hebben met het Arubaanse advocatenkantoor zijn Voralis Development Corp. en Golden Class Group S.A.. De twee aandeelhouders van het bedrijf Voralis zijn Arubaans. Het gaat om een zekere Clyde Florence Croes en Petrus Joannes Tchong. Deze laatste is ook mede-eigenaar van Croes Wever Tchong. Overigens zou dit Panamese bedrijf sinds 2013 niet meer actief zijn.
 
Het andere bedrijf, Golden Class Group, is volgens de Panama Papers in handen van de Arubaan Boris Daniel Cybul, de welbekende eigenaar van onder meer Crown Furniture & More.
 
Uit de Panama Papers blijkt op wereldwijde schaal belastingontwijking en aanwijzingen voor belastingfraude en andere illegale activiteiten. De bedrijfsconstructies zelf zijn niet illegaal, maar kunnen wel op die manier gebruikt worden, omdat het in landen als Panama gemakkelijker is om de daadwerkelijke eigenaren af te schermen. Afgelopen maandag werd een doorzoekbare database vrijgegeven door het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) met informatie over meer dan 200.000 offshore rechtspersonen.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.