Luchtvaartbedrijf Naco krijgt miljoenenorder uit Aruba

ORANJESTAD/DEN HAAG - Aruba’s luchthaven Aeropuerto Internacional Reina Beatrix gaat fors uitbreiden en krijgt ook een grote opknapbeurt. Het Haagse bedrijf Naco profiteert van het circa $ 200 mln kostende project.
 
De onderneming die wereldwijd luchthavens adviseert, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de uitbreiding en de herontwikkeling van de luchthaven.
 
Naast het ontwerp heeft Naco ook de leiding over het aanbestedingsproces. De werkzaamheden staan gepland voor de komende vier jaar, zo hebben Naco en Aruba Airport maandag bekendgemaakt. Voor Naco, dochterbedrijf van Royal HaskoningDHV, betekent de opdracht een miljoenenorder. In het project staan de vernieuwing en uitbreiding van de faciliteiten voor het inchecken, de bagagesystemen en verbeterde veiligheidscontroles centraal.
 
Voor de luchthaven, die met 2,6 miljoen passagiers per jaar haar plafond heeft bereikt, is het de eerste grote capaciteitsuitbreiding sinds het jaar 2000. Het aantal passagiers is de laatste jaren verdrievoudigd. De modernisering moet er ook toe leiden dat Aruba Airport een groener en gebruiksvriendelijker vliegveld wordt.
 
Aruba Airport Authority beheert het vliegveld in samenwerking met Schiphol Group. Het in 1949 opgerichte Naco is de afgelopen 70 jaar betrokken geweest bij de vliegveldontwikkeling van zo’n 600 luchthavens. In 2015 kreeg het bedrijf nog een opdracht voor uitbreidingen van de internationale luchthaven bij Teheran in Iran.
 
Financieel Dagblad

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.