Onduidelijkheid over start Insel Air vluchten naar Suriname

WILLEMSTAD/ PARAMARIBO - Diverse Surinaamse media melden dat het nog niet zeker is dat Insel Air inderdaad op 18 december aanstaande weer van start kan gaan met haar vluchten tussen Curaçao en Paramaribo.
 
Gisteren nog had de luchtvaartmaatschappij laten weten dat de vluchten op 18 december zeker van start zouden kunnen gaan, omdat de toestemming daarvoor door de Surinaamse Luchtvaartautoriteit (CASAS) nu was afgegeven. Insel Air moest een eerdere lancering van de vluchten, gepland voor eind november uitstellen, omdat de benodigde vergunningen nog niet binnen waren.
 
Volgens een artikel in het dagblad De Ware Tijd, is er nu toch onduidelijkheid gerezen over het al dan niet van start gaan van de vluchten. Hoewel de luchtvaartautoriteiten de benodigde toestemming inmiddels inderdaad hebben vertrekt, schijnt de regering in Paramaribo daar ook nog een eigen standpunt over in te moeten nemen.
 
De Ware Tijd haalt CASAS-directeur Brian de Souza aan, die eerder gezegd zou hebben dat technische toestemming van zijn organisatie in dit geval niet automatisch betekent dat het bedrijf groen licht krijgt om weer te vliegen.
 
Ook heeft de krant contact opgenomen met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie met de vraag of de Insel-vluchten nu definitief van start konden gaan, waarop de bewindsman een hardgrondig “Nee” had laten horen.
 
Het is zeker niet de eerste keer dat Suriname dwars ligt bij het verlenen van toestemming aan Insel Air om vluchten naar het land uit te mogen voeren. Zo verhinderde Suriname Insel Air Aruba maandenlang om directe vluchten naar het land uit te voeren, omdat die toestemming wel was verleend aan Insel Air International (gevestigd op Curaçao), maar niet aan Insel Air Aruba, hoewel de vluchten onder een code-share werden uitgevoerd.
 
Naast deSurinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), waarvan de overheid de aandeelhouder is, vliegt er nog een tweede maatschappij tussen Paramaribo en Curaçao, de private onderneming Fly All Ways. De vluchten van Insel Air zouden ontegenzeggenlijk leiden tot een fikse concurrentiestrijd tussen de drie luchtaartmaatschappijen.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.