Regering Suriname bestudeert bod Staatsolie voor overname goudaandelen

PARAMARIBO - De regering bestudeert het bod van Staatsolie om het belang van de Staat in de goudoperaties te Merian in het Patamaccagebied over te nemen. Hoeveel de oliemaatschappij heeft geboden, wordt niet prijsgegeven.
 
“Staatsolie heeft een bod gedaan gebaseerd op commerciële uitgangspunten. De Staat beraadt zich nu daarover”, zegt Duncan Brunings van de oliemaatschappij.
 
In de herziene begroting 2018 stelt de regering dat onder andere de aandelen van de Staat bij goudmaatschappij Newmont zullen worden afgestoten. Het gaat niet om aandelen Newmont of Surgold, verduidelijkt Brunings. "Staatsolie heeft recentelijk voorgesteld om het belang van 4,8 procent van de Staat in de commanditaire vennootschap welke de Meriangoudmijn exploiteert, te weten de Suriname Gold Project C.V., over te nemen", zegt de Staatsolie-functionaris.
 
In 2016 had de Suriname zich voor 4,8 procent ingekocht in de commanditaire vennootschap door de 'cash calls' van Staatsolie te betalen toen het bedrijf dit niet zelf kon vanwege de sterke daling van de olieprijzen. Een 'cash call' is de de bijdrage van de deelnemende vennoten in de kosten. Brunings: "Het gaat dus niet om aandeelhouderschap in Newmont of Surgold, maar om participatie in de Suriname Gold Project Commanditaire Vennootschap." Hij wijst erop dat de participatie van de Staat altijd 4,8 procent is geweest, ofschoon de persberichten veelal spraken van 5 procent.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.