Gerecht keurt onderhandse koop Corendon van Holiday Beach Hotel goed

WILLEMSTAD - De rechtbank keurt bij beschikking van 21 september 2018 de onderhandse koop door Corendon van (de percelen behorend tot het) Holiday Beach Hotel goed.
 
Ter zitting op 19 september 2018 bleek dat er een discussie gaande is tussen het Land enerzijds en de hypotheekhouder en koper anderzijds over de status van één van de percelen.
 
Tevens is evenwel gebleken dat in de koopovereenkomst reeds rekening is gehouden met dat Vraagstuk. Corendon heeft immers twee biedingen gedaan, een bod voor het geheel en een lager bod voor de overige percelen. De rechter doet in het kader van deze
goedkeuringsprocedure geen uitspraak over dat debat.
 
Nu de rechter heeft vastgesteld dat er geen sprake is van een gunstiger aanbod op de percelen dan dat van Corendon, kan de koopovereenkomst op grond van artikel 3: 268 lid 2 BW worden goedgekeurd.
 
Lees de beschikking hier

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.