Zakenman Jacob Gelt Dekker overleden

AMSTERDAM/FLORIDA - Ondernemer, schrijver en filantroop Jacob Gelt Dekker is op 71-jarige leeftijd overleden.
 
Dat bevestigt zijn uitgever na berichtgeving door de NOS.
 
De ondernemer en schrijver was al geruime tijd ernstig ziek. Hij overleed in zijn huis in Key West. Hij woonde op het eiland bij Miami, maar had ook huizen in Willemstad op Curaçao en in Amsterdam. Hij onderging in mei vorig jaar een ingrijpende medische behandeling. 
 
Gelt Dekker maakte als ondernemer zijn fortuin met de fitnessketen Splash en de foto-ontwikkelservice One Hour Photo Service die hij oprichtte, en Kwik-Fit. Ook bouwde hij Budget-Rent-A-Car uit tot een grote keten in de Benelux. Zijn vermogen werd op het hoogtepunt van zijn carrière geschat op ruim 250 miljoen euro.
Na de verkoop van die bedrijven, die hem een plek in de Quote 500 bezorgde, trok de extravagante entrepreneur zich terug op Curaçao. De laatste twintig jaar leefde Gelt Dekker op Curaçao, waar hij naar verluidt een bedrag van €50 miljoen investeerde in de ontwikkeling van de historische wijk Otrabanda in Willemstad. Daar vestigde hij onder andere het Kura Hulanda Museum waar onder andere een collectie is gewijd aan de transatlantische slavenhandel.
 
Gelt Dekker was op Curacao zowel geliefd als verguisd. Met zijn harde uitspraken over corruptie en de politiek zette de extraverte zakenman veel kwaad bloed.  Ook noemden critici zijn investeringen egotripperij, maar daarvan wilde Gelt Dekker zelf niets weten. ,,Ik heb geprobeerd een ommekeer in de samenleving te bewerkstelligen”, zei hij in 2006 in de Volkskrant. ,,Er was een enorme neerwaartse spiraal. Het barstte van de drugsverslaafden. De economie kromp elk jaar weer 5, 6, 7 procent. Dat is nu anders. De economie groeit weer, en ik denk dat ik daarin een rol heb gespeeld.”
 
Gelt Dekker werd als twintiger voor het eerst geconfronteerd met kanker. Deze ziekte kwam diverse malen in zijn leven terug. Gelt Dekker woonde tijdens zijn leven onder andere in Amsterdam, New York en Curaçao en overleed in zijn huis in Florida.

Burgemeester Aboutaleb op werkbezoek naar CuraƧao en Colombia

ROTTERADM/WILLEMSTAD - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaat van 21 tot en met 30 september op werkbezoek naar Curaçao en Colombia.

Zero Tolerance will be vigilant during passing of Hurricane Jerry

PHILIPSBURG - As the island prepares for the approaching Hurricane Jerry, the Sint Maarten Police Force and the Public Prosecution Service would like to highlight the focus points of the Zero Tolerance Policy.

Nabestaanden marineduiker willen zwaardere aanklacht voor duikongeval Curacao

WILLEMSTAD/NEDERLAND - Nabestaanden van de 23-jarige marineduiker die in 2015 omkwam bij een duikongeluk op Curaçao, willen dat vier betrokken militairen worden vervolgd wegens dood door schuld.