Zakenman Jacob Gelt Dekker overleden

AMSTERDAM/FLORIDA - Ondernemer, schrijver en filantroop Jacob Gelt Dekker is op 71-jarige leeftijd overleden.
 
Dat bevestigt zijn uitgever na berichtgeving door de NOS.
 
De ondernemer en schrijver was al geruime tijd ernstig ziek. Hij overleed in zijn huis in Key West. Hij woonde op het eiland bij Miami, maar had ook huizen in Willemstad op Curaçao en in Amsterdam. Hij onderging in mei vorig jaar een ingrijpende medische behandeling. 
 
Gelt Dekker maakte als ondernemer zijn fortuin met de fitnessketen Splash en de foto-ontwikkelservice One Hour Photo Service die hij oprichtte, en Kwik-Fit. Ook bouwde hij Budget-Rent-A-Car uit tot een grote keten in de Benelux. Zijn vermogen werd op het hoogtepunt van zijn carrière geschat op ruim 250 miljoen euro.
Na de verkoop van die bedrijven, die hem een plek in de Quote 500 bezorgde, trok de extravagante entrepreneur zich terug op Curaçao. De laatste twintig jaar leefde Gelt Dekker op Curaçao, waar hij naar verluidt een bedrag van €50 miljoen investeerde in de ontwikkeling van de historische wijk Otrabanda in Willemstad. Daar vestigde hij onder andere het Kura Hulanda Museum waar onder andere een collectie is gewijd aan de transatlantische slavenhandel.
 
Gelt Dekker was op Curacao zowel geliefd als verguisd. Met zijn harde uitspraken over corruptie en de politiek zette de extraverte zakenman veel kwaad bloed.  Ook noemden critici zijn investeringen egotripperij, maar daarvan wilde Gelt Dekker zelf niets weten. ,,Ik heb geprobeerd een ommekeer in de samenleving te bewerkstelligen”, zei hij in 2006 in de Volkskrant. ,,Er was een enorme neerwaartse spiraal. Het barstte van de drugsverslaafden. De economie kromp elk jaar weer 5, 6, 7 procent. Dat is nu anders. De economie groeit weer, en ik denk dat ik daarin een rol heb gespeeld.”
 
Gelt Dekker werd als twintiger voor het eerst geconfronteerd met kanker. Deze ziekte kwam diverse malen in zijn leven terug. Gelt Dekker woonde tijdens zijn leven onder andere in Amsterdam, New York en Curaçao en overleed in zijn huis in Florida.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.