Gewapende overval Santa Barbara Beach Resort

WILLEMSTAD – Vannacht om 03.25 uur heeft een overval plaatsgevonden in het Santa Barbara Beach Resort (voormalig Hyatt). Vier bewapende overvallers waren het Santa Barbara gebied binnengedrongen na het verwijderen van de wegversperringen, om vervolgens de lobby binnen te rijden.

 
Twee van de overvallers zijn uitgestapt en dwongen verschillende medewerkers in de lobby om op de grond te liggen. Een bewaker dit weigerde, werd door de overvallers geslagen met de kolf van een vuurwapen.
 
De andere overvallers waren ondertussen doorgereden richting een ATM. De overvallers maakten een kabel vast rond de ATM, met de bedoeling om de machine mee te nemen. Op het moment dat hun actie faalde, zijn de verdachten uitgestapt en hebben met een moker de glazen deur van een juwelier in het hotel kapotgeslagen. Vervolgens hebben de overvallers de vitrines kapotgeslagen en zijn er vandoor gegaan met verschillende merkhorloges. De overvallers zijn met een hoge snelheid gevlucht met een groene SUV van het merk KIA.
 
“De beheerders en eigenaren van het hotel verlenen de autoriteiten alle medewerking”, laat het management van het resort weten. “Het incident heeft geen gevolgen voor de operatie van het hotel. Gasten ondervinden geen last van het voorval. Niemand is gewond geraakt en de bedreigde werknemers krijgen professionele bijstand. Zodra de politie klaar is met het onderzoek, wordt alles opgeruimd en zoveel als mogelijk in oude staat hersteld.”
 
De politie onderzoekt de zaak. Iedereen die denkt informatie te hebben over deze zaak, wordt verzocht om dit tijdens kantooruren door te geven aan het Overvalteam via de nummers 8666-140 of 8666-192. Ook kan 24 uur per dag gebeld worden naar 911 of het anonieme nummer 108.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.