Gewapende overval Santa Barbara Beach Resort

WILLEMSTAD – Vannacht om 03.25 uur heeft een overval plaatsgevonden in het Santa Barbara Beach Resort (voormalig Hyatt). Vier bewapende overvallers waren het Santa Barbara gebied binnengedrongen na het verwijderen van de wegversperringen, om vervolgens de lobby binnen te rijden.

 
Twee van de overvallers zijn uitgestapt en dwongen verschillende medewerkers in de lobby om op de grond te liggen. Een bewaker dit weigerde, werd door de overvallers geslagen met de kolf van een vuurwapen.
 
De andere overvallers waren ondertussen doorgereden richting een ATM. De overvallers maakten een kabel vast rond de ATM, met de bedoeling om de machine mee te nemen. Op het moment dat hun actie faalde, zijn de verdachten uitgestapt en hebben met een moker de glazen deur van een juwelier in het hotel kapotgeslagen. Vervolgens hebben de overvallers de vitrines kapotgeslagen en zijn er vandoor gegaan met verschillende merkhorloges. De overvallers zijn met een hoge snelheid gevlucht met een groene SUV van het merk KIA.
 
“De beheerders en eigenaren van het hotel verlenen de autoriteiten alle medewerking”, laat het management van het resort weten. “Het incident heeft geen gevolgen voor de operatie van het hotel. Gasten ondervinden geen last van het voorval. Niemand is gewond geraakt en de bedreigde werknemers krijgen professionele bijstand. Zodra de politie klaar is met het onderzoek, wordt alles opgeruimd en zoveel als mogelijk in oude staat hersteld.”
 
De politie onderzoekt de zaak. Iedereen die denkt informatie te hebben over deze zaak, wordt verzocht om dit tijdens kantooruren door te geven aan het Overvalteam via de nummers 8666-140 of 8666-192. Ook kan 24 uur per dag gebeld worden naar 911 of het anonieme nummer 108.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.