Veertien arrestaties verricht overval RBC Aruba

ORANJESTAD – Veertien mannen en vrouwen van Arubaanse en Venezolaanse afkomst, zijn vannacht aangehouden in verband met de gewapende overval op een bankfiliaal van Royal Bank of Canada (RBC) in Palm Beach.

Bij de overval waarbij ook is geschoten, zou bijna 100.000 gulden zijn buitgemaakt.
Dat meldt de Amigoe.
 
De politie wil dit bedrag echter niet bevestigen, maar zei wel dat een deel van het geld is teruggevonden. De politie organiseerde vanmiddag een persconferentie over de overval.
 
Hoofdcommissaris Dolfi Richardson zei dat de zaak ‘voor 99 procent’ is opgelost, mede doordat de politie direct na de overval veel tips vanuit de samenleving kreeg en snel aanhoudingen kon verrichten. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Richardson zei ook dat het korps getipt was dat ‘iets groots’ ging gebeuren, maar ze wisten niet dat het om een overval ging. Achteraf concludeert de politie dat de overval ‘professioneel en goed georganiseerd was’.
 
De arrestaties volgden na vier invallen in woningen, onder andere in Noord en in Paradera. Volgens hoofd recherche Vanessa Kock zijn daarbij wapens, geld, diverse spullen en voertuigen in beslag genomen die sterk wijzen op betrokkenheid bij de overval. Bij de overval zou zowel met handwapens als met een groot geweer zijn geschoten, maar dat wilde de politie tijdens de persconferentie niet bevestigen. Ook is niet bevestigd dat het om drie overvallers zou gaan die personeel en klanten dwongen op de grond te gaan liggen. Tijdens hun vlucht zou ook buiten zijn geschoten, bij het onderzoek zijn namelijk diverse hulzen op de grond gevonden. De politie heeft tijdens één van de arrestaties ook een schot gelost, deze kwam terecht in een personenauto met inzittenden. De toedracht van dit schot wordt onderzocht. De inzittenden van de auto hebben overigens niets te maken met de overval, zo meldt de Amigoe.

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.