Zaak tegen drie politie-agenten aangehouden

WILLEMSTAD - Op verzoek van de Officier van Justitie en de advocaat is vanmorgen de zaak tegen drie politie-agenten aangehouden tot 22 mei 2013. De vrouw A. de la C (34) en de mannen E.G.S. (40) en H.J.E.A. (29) worden verdacht van zware mishandeling van twee verdachten.

 
Op 2 september moeten de 3 politie-agenten van de wijkteam Otrobanda een man uit de Roraimaweg en op 5 september een man uit Jandoret hebben mishandeld na de aanhouding. De mishandeling moet gebeurd zijn ter hoogte van Koredor toen zij met de verdachten op weg waren naar de wijkteam Otrobanda. Ook op het politiebureau moeten de twee verdachten zijn mishandeld. De mishandelde mannen werden, zo blijkt uit het dossier, te zijn geschopt, geduwd, met de vuist geslagen en gestompt.
 
De zaak is op verzoek van het Openbaar Minsiterie en de advocaat aangehouden. De Officier van Justitie wilt voor alle drie de verdachten een Reclasseringsrapport alsmede een psychologisch en een psychiatrisch rapport laten opmaken. Ook willen de OvJ en advocaat extra getuigen laten horen.
 
De Rechter heeft de zaak nu terug verwezen naar de Rechter-commissaris voor de aanvullende onderzoeken. De zaak staat weer op de zittingsrol van 22 mei om 08:30 uur.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.