Zaak tegen drie politie-agenten aangehouden

WILLEMSTAD - Op verzoek van de Officier van Justitie en de advocaat is vanmorgen de zaak tegen drie politie-agenten aangehouden tot 22 mei 2013. De vrouw A. de la C (34) en de mannen E.G.S. (40) en H.J.E.A. (29) worden verdacht van zware mishandeling van twee verdachten.

 
Op 2 september moeten de 3 politie-agenten van de wijkteam Otrobanda een man uit de Roraimaweg en op 5 september een man uit Jandoret hebben mishandeld na de aanhouding. De mishandeling moet gebeurd zijn ter hoogte van Koredor toen zij met de verdachten op weg waren naar de wijkteam Otrobanda. Ook op het politiebureau moeten de twee verdachten zijn mishandeld. De mishandelde mannen werden, zo blijkt uit het dossier, te zijn geschopt, geduwd, met de vuist geslagen en gestompt.
 
De zaak is op verzoek van het Openbaar Minsiterie en de advocaat aangehouden. De Officier van Justitie wilt voor alle drie de verdachten een Reclasseringsrapport alsmede een psychologisch en een psychiatrisch rapport laten opmaken. Ook willen de OvJ en advocaat extra getuigen laten horen.
 
De Rechter heeft de zaak nu terug verwezen naar de Rechter-commissaris voor de aanvullende onderzoeken. De zaak staat weer op de zittingsrol van 22 mei om 08:30 uur.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.