Bedreiging met wapen bewezen

WILLEMSTAD - C.Z. (67) werd op 29 maart 2012 op Hato aangehouden in verband met een poging tot doodslag die een dag eerder op 28 maart 2012 zou hebben plaatsgevonden op een parkeerplaats bij Seaquarium.

 
De zakenman was juist op weg naar Nederland toen hij door de politie alsnog in het vliegtuig in de boeien werd geslagen.
 
Z. werd door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf waarvan 24 voorwaardelijk (hij had al 6 dagen in voorarrest gezeten).
 
Z. ging in Hoger Beroep. De zaak werd donderdag door het Hof (3 Rechters) behandeld. Z. zou na een avondje uit eten met harde kracht met zijn auto tegen een bewakershuisje op het parkeerterrein zijn gereden. Dit na een discussie over het betalen van het parkeergeld van 5 gulden. Van de met opzet rijden tegen het portiershuisje zijn videobeelden beschikbaar. Deze werden in de rechtszaal door het Hof getoond.
 
Uit de behandeling is gebleken dat de 2 bewakers zich bedreigd hebben gevoeld. De man was agressief en volgens de aangifte ook in een dronken bui. De bewakers deden bij de politie aangifte van poging tot doodslag. Deze werd later door het OM omgezet in bedreiging met een wapen (de auto). De raadsvrouw zei tijdens de zitting dat er van opzet geen sprake was. Hij zou in een reflex hebben gehandeld. "Geen sprake van. Het is duidelijk op de videobeelden te zien dat er van opzet sprake was. Hij reed weg, draaide een rondje op het parkeerterrein en kwam recht op het portiershuisje af", aldus de Advocaat-Generaal (AG) tijdens de zitting.
 
Het Hof zal in deze zaak op 14 maart om 13:45 uur uitspraak doen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.