OM eist veertien jaar voor medeplichtigheid moord

WILLEMSTAD – De officier van Justitie eiste gistermiddag veertien jaar gevangenisstraf tegen een 27-jarige man die door het Openbaar Ministerie (OM) wordt verdacht van het medeplegen van een moord in april 2011 op de Rooseveltweg. Dit meldt het OM.

 
Tegen de man lopen drie aanklachten: medeplichtigheid aan moord, poging tot doodslag op twee andere mensen en verboden wapenbezit. Het ging hierbij om een semi-automatisch vuurwapen.
 
De verdachte en slachtoffer M. hadden problemen met elkaar. Inzet was waarschijnlijk een vrouw waar beiden een oogje op hadden. Het kwam voor de fatale dag al tot drie confrontaties tussen verdachte en het slachtoffer, waarbij de 27-jarige reeds zou hebben verklaard dat het slachtoffer niet lang meer zou leven. In deze zaak zijn ook belastende verklaringen afgelegd door een zus van de beklaagde.
 
Ook de persoonlijke omstandigheden van de verdachte werden tijdens de rechtszitting besproken. Het psychologisch rapport omschrijft de man als ‘stressbestendig en emotioneel stabiel’. Daarmee is hij volledig toerekeningsvatbaar.
 
Hij heeft volgens de psycholoog wel ‘meer dan gemiddeld sociaal wenselijke antwoorden gegeven’ en het valt hem op dat verdachte erg berekenend is in zijn presentatie. Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt niet dat verdachte lijdt aan een psychiatrische stoornis. De verdachte was op het moment van de daad niet eerder met politie en justitie in contact gekomen.
 
De officier van Justitie vindt het een kwalijke zaak dat de twee verdachten op de bewuste avond het slachtoffer in een zeer drukke straat hebben doodgeschoten. Die eiste een celstraf van veertien jaar met aftrek van voorarrest. De rechter doet uitspraak op 2 april om 09:30 uur. De zaak tegen de schutter in deze zaak, M., dient volgende week dinsdag. Zijn zaak werd aangehouden nadat hij onwel werd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.